Nemzetközi foci

Ronaldo varázslatos emelése is kellett a portugálok sikeréhez

Ukrajna ugyancsak nyert, és szinte biztosan kijutott az Eb-re.

Hét mérkőzéssel folytatódtak az Európa-bajnoki selejzetők pénteken. Az A-csoport rangadóján Csehország 2-1-re legyőzte Angliát, így egy meccsel többet játszva utolérték a csoportot 12 ponttal vezető riválist.

A hazaiaknál a plzeni Jakub Brabec és az MLS-ben játszó Zdenek Ondrasek, a vendégeknél Tottenham-sztár Harry Kane talált be, utóbbi büntetőből. A találkozó előtt a cseh rendőrség 31 személyt, köztük 14 külföldit vett őrizetbe rendbontásért Prága belvárosában.

Horvát-magyar: nem a vereség a sokkoló, hanem a durva tudásbeli különbség
Szűk négy perc alatt minden összeomlott Splitben, ahol a magyar válogatott hitehagyott, erőtlen, alacsony színvonalú játékkal még méltó partnere sem tudott lenni a hazaiaknak.

A B-csoportban a papírforma szerint Portugália és Ukrajna is behúzta a hazai meccsét, az ukránok előnye így kilenc pont a csoportharmadik szerbekhez képest három meccsel a vége előtt. Kezdhetnek csomagolni az Eb-re. Eddig csak a belgák jutottak ki biztosan a kontinensviadalra.

A címvédő portugáloknál Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo és Goncalo Guedes volt eredményes Luxemburg ellen, a Juventus sztárja egy varázslatos emeléssel jelentkezett. A csoportmásodik portugáloknak így 11 pontjuk van, néggyel előzik meg a szerbeket.

 

A H jelű hatosban a franciák nehezen, Olivier Giroud tizenegyesével nyertek Izlandon, míg a törökök a hosszabbításban szerzett Cenk Tosun-góllal verték Albániát. A csoportot a törökök vezetik 18 ponttal, ugyanennyi van a franciáknak is, Izland 12 ponttal a harmadik.

Eredmények, Eb-selejtezők:

A-csoport

Csehország–Anglia 2-1
Montenegró–Bulgária 0-0

 

B-csoport

Portugália–Luxemburg 3-0
Ukrajna–Litvánia 2-0

 

H-csoport

Andorra–Moldova 1-0
Izland–Franciaország 0-1
Törökország–Albánia 1-0

Kiemelt kép: Pedro Fiúza / NurPhoto

Olvasói sztorik