Magyar foci

Orosz Pál elárulta, mik az elvárások a Fradinál az EL-csoportkörben

Tapasztalatszerzés és a maximális erőbedobás. A bajnoki címvédés sem szorulhat háttérbe.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a klub hivatalos honlapjának adott interjút a közelgő Európa Liga-szereplés kapcsán. Mint kiderült, a vezetők a bajnoki szünetben sem pihennek: már az Espanyol elleni, idegenbeli csoportkörös nyitómeccs előkészületei zajlanak. A beszélgetésben szó esett a csapat céljairól, a játékosokra és szurkolókra váró őszről is.

Hosszú évek óta mondom – néha meg is mosolyogtak miatta –, hogy a csoportkörös szereplés a célunk, de így voltunk ezzel a magyar bajnoki cím és a kupagyőzelem megszerzése előtt is, ameddig nem nyertünk valamit, mindenkiben volt némi fenntartás. Egy építkezési folyamat része, hogy eljutottunk idáig, azaz elértük a célunkat. Többször elmondtam azt is, hogy számunkra egyelőre inkább az EL-szereplés a reális, nem a BL csoportköre

– mondta Orosz Pál.

A klubvezetőt az EL-célokról is kérdezték – mint ismert, a Fradi az orosz CSZKA Moszkvával, a spanyol Espanyollal és a BL-ből már jól ismert bolgár Ludogoreccel került egy négyesbe.

Az elsődleges célunk a csoportkörben a tapasztalatszerzés a játékosok, a csapat és a háttérdolgozók szempontjából is. Egyetlen elvárás van: mindenki a maximális tudását adja hozzá a szerepléshez, hogy a lehető legjobb eredményekkel jöhessünk ki a csoportmeccsekből. Most, hogy végre elértük a célunkat, szeretném, ha mindenki örömét lelné benne. Mivel a Ferencvárosról van szó, természetesen minden egyes mérkőzésnek úgy fogunk nekiállni, hogy szeretnénk megnyerni, de látni kell, hogy nagyon erős ellenfeleink vannak, ezért minden pontnak örülnünk kell majd. Még egyszer mondom: nincs semmiféle elvárás azzal kapcsolatban, hogy hány pontot kell szereznünk.

Szóba került a már javában tartó jegyértékesítés is. Úgy tűnik, a selejtezők után a csoportkörben is telt ház várja a csapatot a három hazai mérkőzésen.

Nagy boldogság ez számunkra, de az is fantasztikus érzés volt – és ezért köszönettel tartozunk a szurkolóinknak –, hogy a drukkerek óriási segítséget nyújtottak abban, hogy elérjük a célunkat. Akárhogy is nézzük, nem megszokott dolog Európában, hogy egy csapat már a selejtezők során is telt ház előtt tud játszani. Olyan támogatást kaptunk a hazai és az idegenbeli mérkőzéseinken is, amely feltétlenül hozzájárult ahhoz, hogy ezt a sikert közösen elértük.

A lehetséges erősítésekről Orosz annyit mondott, hogy nem zárja ki szabadon igazolható játékos érkezését, de már inkább a jövőt tervezik, és a téli átigazolási időszakot készítik elő a háttérben. A hosszabb távú célokról pedig az alábbiakat nyilatkozta.

Erre az évre már csak azt kívánom, hogy mindenki örüljön és élvezze ki ennek a sikernek a megvalósulását. Vannak azonban további feladataink is, arra például nagyon oda kell figyelnünk, hogy meg tudjuk védeni a magyar bajnoki címünket. Láthatjuk, hogy a csoportkörös szereplés kivívásáig sokkal könnyebb út vezet bajnokként, mint nem bajnokként.

Kiemelt kép: fradi.hu

Olvasói sztorik