Magyar foci

Kovács Zoltán: Van egy klub Magyarországon, amely a működése alapján beférne a Bundesligába

A korábbi válogatott csatár, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója, Kovács Zoltán a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a Vaduz elleni EL-kudarc utózöngéiről, valamint arról, hova jutott a klub az elmúlt négy évben, amióta ő a vezetőségben dolgozik.

A Vaduzzal kapcsolatos emlékeiről Kovács azt mondta, mivel játékosként, az Újpest színeiben is átélt hasonlóan kellemetlen kiesést a liechtensteniek ellen, úgy érzi, többet még turistaként sem szeretne visszatérni a városba.

Klubunk mára eljutott oda, hogy  egy liechtensteini csapat ellen nem szabad kiesnie

– bosszankodott Kovács hozzátéve, a párharc során csak az első meccs elején focizott a csapat, aztán leállt, és csak akkor kapott észbe, amikor a visszavágó hosszabbításában bajba került.

Bár sokan gondolták, hogy Marko Nikolics edző állása veszélyben volt a kiesés után, de a korábbi évek eredményeivel elérte, hogy egy kudarc nem rombolja le a bizalmat.

Bár a Fehérvár három győzelemmel kezdte az NB I-et, a vezető szerint ezzel nem lehet jóvátenni az EL-kiesést. Szóba került az Ivan Petrjak-ügy is, az előző idényben a Fradiban szereplő szélsőt ugyanis a fehérváriak elhappolták a bajnokcsapat elől, amely nagyon kiborította Kubatov Gábort, az FTC elnökét.

Mi pontosan tudjuk, mi és hogyan történt. A ferencvárosiak érzelmeit ellenben megértem, én sem örülnék, ha az egyik legjobb játékosunk a vetélytársunkhoz kerülne. Egyet azért ne felejtsünk el: mi nem a Fraditól szerződtettük Ivant, hanem a Sahtar Donecktől.

Kovács szerint az elmúlt négy évben nagy utat tett meg a klub, amit szerinte az is jelez, hogy a keret értéke megduplázódott, és több millió euró értékében adtak el játékosokat.

„Folyamatosan harcolunk az elemekkel, szerencsére harcos típusok vagyunk. Saját stadion nélkül nyertünk bajnokságot és jutottunk az Európa Ligába, miután visszatérhettünk a Mol Aréna Sóstóba, újra ki kellett költöznünk onnan. A névváltozások miatt a szurkolók bojkottálták a meccseinket, de örülünk, hogy visszatértek, sokat segítenek a csapatnak. Nyugodt szívvel kijelenthetem, van egy klub Magyarországon, amely a működése alapján a Bundesligában is megállná a helyét. Tiszta viszonyokat teremtettünk, a mögénk felsorakozó szponzorok a pénzükért cserébe eredményeket kapnak. A legnagyobb változás azonban az, hogy a Mol Fehérvár FC külföldi megítélése rendkívül pozitív lett az évek során” – értékelt Kovács, hozzátéve, Huszti Szabolcs és Futács Márkó hazahozatala is mutatja, hogy szem előtt tartják a magyar játékosok foglalkoztatását.

Olvasói sztorik