Magyar foci

Zsóri Dániel kinevette, ha Puskás-díjasnak mondták az ollózását

Az év legszebb góljáért járó Puskás-díj történetében először magyar labdarúgó is szerepel a tízes listán Zsóri Dániel személyében. A Debrecen 18 éves csatára február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről ollózott győztes gólt.

Zsóri az M4 Sport csatornán hétfőn elárulta: nem gondolta volna, hogy esélyes lehet a nemzetközi díjra.

Meglepett, noha a RangAdó gáláján megnyertem a díjat a bajnokság legszebb góljáért. De nem gondoltam volna, hogy erre is jelölni fognak. Többen is mondogatták, hogy esélyem lehet a Puskás-díj-jelölésre, de kinevettem őket

– mondta a jelölésről a DVSC játékosa.

A futballista azt is elmondta, igyekezett túllépni a találaton, inkább a játékra koncentrált, és a további gólszerzésre, amely azonban még várat magára a bajnokságban.

A FIFA honlapján már el is indult a szavazás, amely szeptember 1-én éjfélig tart. Ezután a három legtöbb szavazatot besöprő találat közül egy legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a végső győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő FIFA-gálán veheti majd át az elismerést.

A Puskás-díj 2019-es jelöltjei

Zsóri Dániel (Debrecen),
Matheus Cunha (RB Leipzig),
Juan Fernando Quintero (River Plate),
Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy),
Lionel Messi (FC Barcelona),
Fabio Quagliarella (Sampdoria),
Andros Townsend (Crystal Palace),
Ajara Nchout (Valerenga),
Amy Rodriguez (Utah Royals),
Billie Simpson (Cliftonville).

Kiemelt kép: dvsc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik