Élő Magyar foci

Fradi-bravúr Zágrábban: gólt lőtt és döntetlent játszott a magyar bajnok

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Dinamo Zagreb vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában.

Az első tíz percet kegyetlenül megnyomta a hazai csapat, egyszerűen megfojtotta a Ferencváros játékosait a letámadás, akik pedig szerették volna passzokkal felhozni a labdát, de egyszerűen nem sikerült. A horvátok viszont lelkesen támadtak is, aminek már a hetedik percben meglett az eredménye. Orsic cselezett középre, majd sarokkal Dani Olmóhoz passzolt, aki kiosztott egy kötényt Sigér Dávidnak, majd a kivetődő Dibusz Dénes fölött a hosszúba lőtt.

Ezután visszavett a tempóból a hazai csapat, de érezhetően csak annyira vette le a lábát a gázpedálról, hogy még azért irányítsa a játékot. Nagyjából fél óra után végre a Fradi is tudott néhány támadást vezetni, de Tokmac Nguen cselezgetésein kívül csak néhány elakadó lövésig jutottak a zöld-fehérek és aránylag eseménytelenül telt le az első félidő, a végén kellett még egyet védenie Dibusznak.

Térfélcsere után nem változott a játék képe, többet volt a labda a Ferencvárosnál, de elég erőtlen támadásokig jutott csak a magyar bajnok. Egészen az 59. percig. Egy pocsék szöglet után nem rendeződött a Dinamo védelme, így Zubkovot ki lehetett ugratni. Az ukrán visszagurított, Tokmac pedig kapásból lőtt, amit ugyan kivédett Livakovic, de Sigér a kipattanót a gólvonalon túlra fejelte, hiába húzta ki a labdát Peric, a játékvezető gólt ítélt.

Kettőt cserélt a Dinamo, de meglepő módon így is inkább a Fradinál volt a labda és egy Heister-hiba utáni fölső lécnél tovább nem is igen jutott. A vendégek azért fáradtak, lassacskán egyre többet támadtak a horvátok, de nem sikerült komoly gólhelyzetig jutniuk, ráadásul az FTC játéktördelése sem ízlett a hazaiaknak, így sikerült kihúzni a meccset 1-1-es végeredménnyel, ami parádés eredmény a Fradinak.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. meccs

Dinamo Zagreb–Ferencváros 1-1 (1-0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14283 néző
v.: Paweł Raczkowski (lengyel)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak (Moro 69.), Ademi, Olmo – Hajrovic (Majer 69.), Petkovic (Gavranovic 76.), Orsic.
Vezetőedző: Nenad Bjelica
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér, Skvarka (Ihnatenko 89.) – Zubkov, Szihnyevics (Lanzafame 78.), Tokmac (Civic 83.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Olmo (7.) ill. Sigér (59.)
Sárga lap: Moro (81.) ill. Sigér (5.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.), Zubkov (93.)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Antonio Bat

Elkezdődött a mérkőzés

A Fradi láthatóan nem szeppent meg a zágrábi helyszíntől, próbálja passzokkal kihozni a labdát, de a jelek szerint a hazai csapat hamar akar majd labdákat szerezni.

Ez a Dinamo Zagreb

A horvát bajnokot időről időre szétcincálják a top csapatok, de ellenkező irányba is van játékosmozgás, franciák és spanyolok is szívesen érkeznek Zágrábba fejlődni. Egy sor érdekesség van a klubbal kapcsolatban a kétes klubvezetéstől a pompás játékosmegfigyelésig. Ebben a bemutatóban minden tudnivalót összegyűjtöttünk:

Kétes üzletek és az okos játékospolitika tette naggyá a magyar csapatok kivégzőjét
A Dinamo Zagreb már hatszor szerepelt a BL főtábláján, és az idén nyáron Angliába és a Serie A-ba adott el játékost. A Fradinak óriási különbséget kellene a pályán eltüntetnie.

Most megmutathatjuk, milyen erősek vagyunk

Ez volt Szerhij Rebrov üzenete a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Az ukrán edző ennek szellemében ugyanazt a bátor csapatot küldte pályára három támadóval, amivel a Ludogorec és a Valletta ellen is sikeres volt. Civic, Lanzafame és a máltaiak ellen fél óra után lecserélt Ihnatenko került ki a kezdőből, helyettük Heister, Sigér és Szihnyevics kap majd lehetőséget.

Olvasói sztorik