Élő Magyar foci

Fradi-bravúr Zágrábban: gólt lőtt és döntetlent játszott a magyar bajnok

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Dinamo Zagreb vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában.

Az első tíz percet kegyetlenül megnyomta a hazai csapat, egyszerűen megfojtotta a Ferencváros játékosait a letámadás, akik pedig szerették volna passzokkal felhozni a labdát, de egyszerűen nem sikerült. A horvátok viszont lelkesen támadtak is, aminek már a hetedik percben meglett az eredménye. Orsic cselezett középre, majd sarokkal Dani Olmóhoz passzolt, aki kiosztott egy kötényt Sigér Dávidnak, majd a kivetődő Dibusz Dénes fölött a hosszúba lőtt.

Ezután visszavett a tempóból a hazai csapat, de érezhetően csak annyira vette le a lábát a gázpedálról, hogy még azért irányítsa a játékot. Nagyjából fél óra után végre a Fradi is tudott néhány támadást vezetni, de Tokmac Nguen cselezgetésein kívül csak néhány elakadó lövésig jutottak a zöld-fehérek és aránylag eseménytelenül telt le az első félidő, a végén kellett még egyet védenie Dibusznak.

Térfélcsere után nem változott a játék képe, többet volt a labda a Ferencvárosnál, de elég erőtlen támadásokig jutott csak a magyar bajnok. Egészen az 59. percig. Egy pocsék szöglet után nem rendeződött a Dinamo védelme, így Zubkovot ki lehetett ugratni. Az ukrán visszagurított, Tokmac pedig kapásból lőtt, amit ugyan kivédett Livakovic, de Sigér a kipattanót a gólvonalon túlra fejelte, hiába húzta ki a labdát Peric, a játékvezető gólt ítélt.

Kettőt cserélt a Dinamo, de meglepő módon így is inkább a Fradinál volt a labda és egy Heister-hiba utáni fölső lécnél tovább nem is igen jutott. A vendégek azért fáradtak, lassacskán egyre többet támadtak a horvátok, de nem sikerült komoly gólhelyzetig jutniuk, ráadásul az FTC játéktördelése sem ízlett a hazaiaknak, így sikerült kihúzni a meccset 1-1-es végeredménnyel, ami parádés eredmény a Fradinak.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. meccs

Dinamo Zagreb–Ferencváros 1-1 (1-0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14283 néző
v.: Paweł Raczkowski (lengyel)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak (Moro 69.), Ademi, Olmo – Hajrovic (Majer 69.), Petkovic (Gavranovic 76.), Orsic.
Vezetőedző: Nenad Bjelica
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér, Skvarka (Ihnatenko 89.) – Zubkov, Szihnyevics (Lanzafame 78.), Tokmac (Civic 83.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Olmo (7.) ill. Sigér (59.)
Sárga lap: Moro (81.) ill. Sigér (5.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.), Zubkov (93.)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Antonio Bat

Itt az újabb Fradi-csoda

Az első tíz percet kegyetlenül megnyomta a Dinamo Zagreb, egyszerűen megfojtotta a Ferencváros játékosait a letámadás, akik pedig szerették volna passzokkal felhozni a labdát, de egyszerűen nem sikerült. A hazai csapat viszont lelkesen támadt is, aminek már a hetedik percben meglett az eredménye. Orsic cselezett középre, majd sarokkal Dani Olmóhoz passzolt, aki kiosztott egy kötényt Sigér Dávidnak, majd a kivetődő Dibusz Dénes fölött a hosszúba lőtt.

Ezután visszavett a tempóból a hazai csapat, de érezhetően csak annyira vette le a lábát a gázpedálról, hogy még azért irányítsa a játékot. Nagyjából fél óra után végre a Fradi is tudott néhány támadást vezetni, de Tokmac cselezgetésein kívül csak néhány elakadó lövésig jutottak a zöld-fehérek és aránylag eseménytelenül telt le az első félidő, a végén kellett még egyet védenie Dibusznak.

Térfélcsere után nem változott a játék képe, többet volt a labda a Ferencvárosnál, de elég erőtlen támadásokig jutott csak a magyar bajnok. Egészen az 59. percig. Egy pocsék szöglet után nem rendeződött a Dinamo védelme, így Zubkovot ki lehetett ugratni. Az ukrán visszagurított, Tokmac pedig kapásból lőtt, amit ugyan kivédett Livakovic, de Sigér a kipattanót a gólvonalon túlra fejelte, hiába húzta ki a labdát Peric, a játékvezető gólt ítélt.

Kettőt cserélt a Dinamo, de meglepő módon így is inkább a Fradinál volt a labda és egy Heister-hiba utáni fölső lécnél tovább nem is igen jutott. A vendégek azért fáradtak, lassacskán egyre többet támadtak a horvátok, de nem sikerült komoly gólhelyzetig jutniuk, ráadásul az FTC játéktördelése sem ízlett a hazaiaknak, így sikerült kihúzni a meccset 1-1-es végeredménnyel, ami parádés eredmény a Fradinak.

Na még egy utolsó csere

A hulla fáradt Skvarka helyére Ihnatenko állt be a 89. percben. Közben kideürlt az is, hogy 4 perc lesz a hosszabbítás, ennyit kell kibírnia még a Fradinak.

Egy érdekes csere Rebrovtól

Tokmacot kapta le a Fradi edzője, de nem szélső támadót, hanem egy szélső hátvédet, Civicet küldte be helyette.

Már megint Olmo!

Ezúttal jobbról húzott középre a spanyol és ballal lőtt, a lapos, középre tartó lövés kijött Dibuszról, de Gavranovic nem tudta bekotorni közelről a labdát. A túloldalon viszont Tokmacot eltakarította Moro.

Stojanovic végiggyalogolt a félpályán

Dőltek a Fradi játékosai mindenfelé, de nem lehetett megállítani a jobb szélen megiramodó támadót, szerencsére a centerezése már nem volt jó – még ha Lovrencsics kissé gyanús körülmények között el is tüntetett valakit a tizenhatoson belül.

Nem változott a játék képe

Főleg a kettős csere után volt várható, hogy letámad a Dinamo, de semmi nyoma a meccs eleji nyomásnak. Cserél is újra Bjelica, Gavranovic állt be Petkovic helyére.

Heistertől mot mindenkinek megállt a szíve

Gyakorlatilag odaadta az ellenfélnek a labdát, az egyetlen mázlija a Fradinak, hogy Hajrovic hiába volt teljesen üresen nyolc méterre a kaputól, nem vette le a labdát, hanem kapásból lőtt és a fölső lécre bombázott.

Egyenlített a Fradi!

Bár többet volt a labda a Ferencvárosnál, mémgis mondhatni, hogy a semmiből egyenlített a Fradi. Egy pocsék szöglet után nem rendeződött elég gyorsan a Dinamo Zagreb sorait, így Zubkovot ki lehetett ugratni, az ukrán pedig okosan visszagurított és Tokmac lövését bravúrral kellett Livakovicnak védenie. A kipattanót Sigér a kapuba fejelte, Peric a gólvonalon túlról húzta már ki a labdát. 1-1!

Több élet van a Fradiban

Csere ugyan nem volt, de előbb Zubkov tört be a bal szélen a tizenhatoson belülre, majd pár perccel később Tokmac cselezgetett, majd távolról tüzelt, de elakadt a próbálkozás egy védőben. Ha a helyzetek minősége nem is javult, lendületben javult a Fradi.

Jön a második 45 perc

A kép változatlan két perc után: a Fradinál a labda, a Dinamo Zagreb stabilan védekezik.

Meglepő statisztika

A Ferencváros 56%-ban birtokolta a labdát. Ez főleg a hazai csapat visszahúzódásának köszönhető, az első félidő második felében elég passzív volt a Dinamo az utolsó percekig. Cserébe viszont 12 lövésével szemben a Fradi csak háromszor próbálkozott, ez édeskevés. Még ha a Dinamo is csak háromszor talált kaput.

Nagyon nehéz lesz

Vége az első félidőnek, a Dinamo Zagreb elképesztően profi módon lehetetleníti el a Ferencváros támadásait. Nincs átütő erő a vendégek támadásaiban, Rebrovnak ki kell találnia valami mást a szünetben.

Hú, de kellett ez a Dibusz-védés!

Marcel Heisterre ketten is rárontottak, a védő pedig nem tudta megtartani a labdát. Jött is az újabb lövés, ráadásul le is pattant a labda még Dibusz előtt, ám a magyar kapus kiütötte a rövid alsóba tartó lövést szögletre.

Nem túl izgalmas a meccs az elmúlt percekben

A Dinamo Zagreb érezhetően visszavett, a Ferencváros pedig nem tud a fegyelmezett horvát védekezésén fogást találni. Helyzetek sehol, apró szabálytalanságok mindkét oldalon, de igazi izgalmakról nem beszélhetünk már vagy 10-15 perce.

Tokmac lehet megint a nyerő ember?

Tokmac egymás után többször okozott gondot a bal szélen Stojanovicnak, ám a 29. percben végül egy beadás is összejött. Ezt ugyan kifejelték a hazai védők, majd Lovrencsics ismétlését is blokkolták, a kipattanó labdánál Haratin letalpalta ellenfelét, villant a sárga.

Sigér már eltalálta a kaput

Livakovic viszont meg tudta fogni a labdát. Kicsit kiengedett a Dinamo, de így is irányítja a meccset, a Fradiban nem érezni még a gólt.

Egy kis levegő

Keveset volt a labda a Fradinál az első 10-12 percben, pedig próbálta megbecsülni az FTC, de nem sikerült igazán jó százalékban saját emberhez passzolnia a magyar csapat játékosainak. Zubkov viszont 16 perc után legalább eljutott lövésig, de blokkolták a védők. Kicsit kijött a szorításból a Ferencváros.

Dani Olmo pár perc alatt összetörte a Fradi szívét

Ademi tette ki bal szélre a labdát okosan, majd Orsic középre cselezett és a második hullámban érkező Dani Olmo elé sarkazta a labdát. A spanyol higgadtan bebőrözte Sigért, majd a kirepülő Dibusz fölött a kapuba lőtt. Vezet a Dinamo Zagreb, 1-0.

Petkovic is próbálkozott

A tizenhatos vonaláig tudta becsempészni a labdát Petkovic, onnan lőtt, de jó fél méterrel a magyar kapu fölé szállt a labda. Lelkesek támadásban a Dinamo Zagreb játékosai

Máris megvan az első hazai lövés

Dani Olmo cselezett befelé a bal szélről, de bombaerős lövése pont oda érkezett, ahol Dibusz állt, így a magyar kapus ki tudta öklözni a labdát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Rangado.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.