Élő Magyar foci

Fradi-bravúr Zágrábban: gólt lőtt és döntetlent játszott a magyar bajnok

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Dinamo Zagreb vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában.

Az első tíz percet kegyetlenül megnyomta a hazai csapat, egyszerűen megfojtotta a Ferencváros játékosait a letámadás, akik pedig szerették volna passzokkal felhozni a labdát, de egyszerűen nem sikerült. A horvátok viszont lelkesen támadtak is, aminek már a hetedik percben meglett az eredménye. Orsic cselezett középre, majd sarokkal Dani Olmóhoz passzolt, aki kiosztott egy kötényt Sigér Dávidnak, majd a kivetődő Dibusz Dénes fölött a hosszúba lőtt.

Ezután visszavett a tempóból a hazai csapat, de érezhetően csak annyira vette le a lábát a gázpedálról, hogy még azért irányítsa a játékot. Nagyjából fél óra után végre a Fradi is tudott néhány támadást vezetni, de Tokmac Nguen cselezgetésein kívül csak néhány elakadó lövésig jutottak a zöld-fehérek és aránylag eseménytelenül telt le az első félidő, a végén kellett még egyet védenie Dibusznak.

Térfélcsere után nem változott a játék képe, többet volt a labda a Ferencvárosnál, de elég erőtlen támadásokig jutott csak a magyar bajnok. Egészen az 59. percig. Egy pocsék szöglet után nem rendeződött a Dinamo védelme, így Zubkovot ki lehetett ugratni. Az ukrán visszagurított, Tokmac pedig kapásból lőtt, amit ugyan kivédett Livakovic, de Sigér a kipattanót a gólvonalon túlra fejelte, hiába húzta ki a labdát Peric, a játékvezető gólt ítélt.

Kettőt cserélt a Dinamo, de meglepő módon így is inkább a Fradinál volt a labda és egy Heister-hiba utáni fölső lécnél tovább nem is igen jutott. A vendégek azért fáradtak, lassacskán egyre többet támadtak a horvátok, de nem sikerült komoly gólhelyzetig jutniuk, ráadásul az FTC játéktördelése sem ízlett a hazaiaknak, így sikerült kihúzni a meccset 1-1-es végeredménnyel, ami parádés eredmény a Fradinak.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. meccs

Dinamo Zagreb–Ferencváros 1-1 (1-0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14283 néző
v.: Paweł Raczkowski (lengyel)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Leskovic, Peric, Leovac – Gojak (Moro 69.), Ademi, Olmo – Hajrovic (Majer 69.), Petkovic (Gavranovic 76.), Orsic.
Vezetőedző: Nenad Bjelica
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Sigér, Skvarka (Ihnatenko 89.) – Zubkov, Szihnyevics (Lanzafame 78.), Tokmac (Civic 83.).
Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Olmo (7.) ill. Sigér (59.)
Sárga lap: Moro (81.) ill. Sigér (5.), Haratin (29.), Skvarka (37.), Szihnyevics (53.), Zubkov (93.)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Antonio Bat

Itt az újabb Fradi-csoda

Az első tíz percet kegyetlenül megnyomta a Dinamo Zagreb, egyszerűen megfojtotta a Ferencváros játékosait a letámadás, akik pedig szerették volna passzokkal felhozni a labdát, de egyszerűen nem sikerült. A hazai csapat viszont lelkesen támadt is, aminek már a hetedik percben meglett az eredménye. Orsic cselezett középre, majd sarokkal Dani Olmóhoz passzolt, aki kiosztott egy kötényt Sigér Dávidnak, majd a kivetődő Dibusz Dénes fölött a hosszúba lőtt.

Ezután visszavett a tempóból a hazai csapat, de érezhetően csak annyira vette le a lábát a gázpedálról, hogy még azért irányítsa a játékot. Nagyjából fél óra után végre a Fradi is tudott néhány támadást vezetni, de Tokmac cselezgetésein kívül csak néhány elakadó lövésig jutottak a zöld-fehérek és aránylag eseménytelenül telt le az első félidő, a végén kellett még egyet védenie Dibusznak.

Térfélcsere után nem változott a játék képe, többet volt a labda a Ferencvárosnál, de elég erőtlen támadásokig jutott csak a magyar bajnok. Egészen az 59. percig. Egy pocsék szöglet után nem rendeződött a Dinamo védelme, így Zubkovot ki lehetett ugratni. Az ukrán visszagurított, Tokmac pedig kapásból lőtt, amit ugyan kivédett Livakovic, de Sigér a kipattanót a gólvonalon túlra fejelte, hiába húzta ki a labdát Peric, a játékvezető gólt ítélt.

Kettőt cserélt a Dinamo, de meglepő módon így is inkább a Fradinál volt a labda és egy Heister-hiba utáni fölső lécnél tovább nem is igen jutott. A vendégek azért fáradtak, lassacskán egyre többet támadtak a horvátok, de nem sikerült komoly gólhelyzetig jutniuk, ráadásul az FTC játéktördelése sem ízlett a hazaiaknak, így sikerült kihúzni a meccset 1-1-es végeredménnyel, ami parádés eredmény a Fradinak.

Na még egy utolsó csere

A hulla fáradt Skvarka helyére Ihnatenko állt be a 89. percben. Közben kideürlt az is, hogy 4 perc lesz a hosszabbítás, ennyit kell kibírnia még a Fradinak.

Egy érdekes csere Rebrovtól

Tokmacot kapta le a Fradi edzője, de nem szélső támadót, hanem egy szélső hátvédet, Civicet küldte be helyette.

Már megint Olmo!

Ezúttal jobbról húzott középre a spanyol és ballal lőtt, a lapos, középre tartó lövés kijött Dibuszról, de Gavranovic nem tudta bekotorni közelről a labdát. A túloldalon viszont Tokmacot eltakarította Moro.

Stojanovic végiggyalogolt a félpályán

Dőltek a Fradi játékosai mindenfelé, de nem lehetett megállítani a jobb szélen megiramodó támadót, szerencsére a centerezése már nem volt jó – még ha Lovrencsics kissé gyanús körülmények között el is tüntetett valakit a tizenhatoson belül.

Nem változott a játék képe

Főleg a kettős csere után volt várható, hogy letámad a Dinamo, de semmi nyoma a meccs eleji nyomásnak. Cserél is újra Bjelica, Gavranovic állt be Petkovic helyére.

Heistertől mot mindenkinek megállt a szíve

Gyakorlatilag odaadta az ellenfélnek a labdát, az egyetlen mázlija a Fradinak, hogy Hajrovic hiába volt teljesen üresen nyolc méterre a kaputól, nem vette le a labdát, hanem kapásból lőtt és a fölső lécre bombázott.

Egyenlített a Fradi!

Bár többet volt a labda a Ferencvárosnál, mémgis mondhatni, hogy a semmiből egyenlített a Fradi. Egy pocsék szöglet után nem rendeződött elég gyorsan a Dinamo Zagreb sorait, így Zubkovot ki lehetett ugratni, az ukrán pedig okosan visszagurított és Tokmac lövését bravúrral kellett Livakovicnak védenie. A kipattanót Sigér a kapuba fejelte, Peric a gólvonalon túlról húzta már ki a labdát. 1-1!

Több élet van a Fradiban

Csere ugyan nem volt, de előbb Zubkov tört be a bal szélen a tizenhatoson belülre, majd pár perccel később Tokmac cselezgetett, majd távolról tüzelt, de elakadt a próbálkozás egy védőben. Ha a helyzetek minősége nem is javult, lendületben javult a Fradi.

Jön a második 45 perc

A kép változatlan két perc után: a Fradinál a labda, a Dinamo Zagreb stabilan védekezik.

Meglepő statisztika

A Ferencváros 56%-ban birtokolta a labdát. Ez főleg a hazai csapat visszahúzódásának köszönhető, az első félidő második felében elég passzív volt a Dinamo az utolsó percekig. Cserébe viszont 12 lövésével szemben a Fradi csak háromszor próbálkozott, ez édeskevés. Még ha a Dinamo is csak háromszor talált kaput.

Nagyon nehéz lesz

Vége az első félidőnek, a Dinamo Zagreb elképesztően profi módon lehetetleníti el a Ferencváros támadásait. Nincs átütő erő a vendégek támadásaiban, Rebrovnak ki kell találnia valami mást a szünetben.

Hú, de kellett ez a Dibusz-védés!

Marcel Heisterre ketten is rárontottak, a védő pedig nem tudta megtartani a labdát. Jött is az újabb lövés, ráadásul le is pattant a labda még Dibusz előtt, ám a magyar kapus kiütötte a rövid alsóba tartó lövést szögletre.

Nem túl izgalmas a meccs az elmúlt percekben

A Dinamo Zagreb érezhetően visszavett, a Ferencváros pedig nem tud a fegyelmezett horvát védekezésén fogást találni. Helyzetek sehol, apró szabálytalanságok mindkét oldalon, de igazi izgalmakról nem beszélhetünk már vagy 10-15 perce.

Tokmac lehet megint a nyerő ember?

Tokmac egymás után többször okozott gondot a bal szélen Stojanovicnak, ám a 29. percben végül egy beadás is összejött. Ezt ugyan kifejelték a hazai védők, majd Lovrencsics ismétlését is blokkolták, a kipattanó labdánál Haratin letalpalta ellenfelét, villant a sárga.

Sigér már eltalálta a kaput

Livakovic viszont meg tudta fogni a labdát. Kicsit kiengedett a Dinamo, de így is irányítja a meccset, a Fradiban nem érezni még a gólt.

Egy kis levegő

Keveset volt a labda a Fradinál az első 10-12 percben, pedig próbálta megbecsülni az FTC, de nem sikerült igazán jó százalékban saját emberhez passzolnia a magyar csapat játékosainak. Zubkov viszont 16 perc után legalább eljutott lövésig, de blokkolták a védők. Kicsit kijött a szorításból a Ferencváros.

Dani Olmo pár perc alatt összetörte a Fradi szívét

Ademi tette ki bal szélre a labdát okosan, majd Orsic középre cselezett és a második hullámban érkező Dani Olmo elé sarkazta a labdát. A spanyol higgadtan bebőrözte Sigért, majd a kirepülő Dibusz fölött a kapuba lőtt. Vezet a Dinamo Zagreb, 1-0.

Petkovic is próbálkozott

A tizenhatos vonaláig tudta becsempészni a labdát Petkovic, onnan lőtt, de jó fél méterrel a magyar kapu fölé szállt a labda. Lelkesek támadásban a Dinamo Zagreb játékosai

Máris megvan az első hazai lövés

Dani Olmo cselezett befelé a bal szélről, de bombaerős lövése pont oda érkezett, ahol Dibusz állt, így a magyar kapus ki tudta öklözni a labdát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik