Magyar foci

Lesújtó statisztika derült ki a Puskás Akadémiáról

Csányi Sándor MLSZ-elnök a legutóbbi közgyűlésen kemény kritikával illette az NB I-es klubokat, akik a fiatalok helyett inkább a külföldiekben bíztak.

Csányi kizárással fenyegeti az NB I-es csapatokat
Fájó tendencia: csökkent a hazai fiatalok szerepeltetésének aránya.

A 444 egy érdekes statisztikát bányászott elő, amely arról ad számot, hogy az elmúlt négy évben az NB I-es csapatoknál hány magyar fiatal debütálhatott.

A lista élén a Diósgyőr áll 18 játékossal, a második a Honvéd tizeneggyel, a harmadik a Haladás tízzel.

A Fradi és a Vidi 6-6 játékost vetett be, az Újpest ötöt, a tao-pénzekkel busásan kitömött Puskás Akadémia és a Kisvárda pedig csak kettőt. Viszont az nagy különbség, hogy a Kisvárda csak egy idényt töltött az elmúlt négyből az élvonalban, míg a Puskás Akadémia hármat is, úgyhogy a felcsúti utánpótlásnevelést, vagy legalábbis a játékospolitikát nem tünteti fel túl jó színben a grafikon.

Miközben a Puskás Akadémia, a Debrecennel, a Honvéddal és az MTK-val együtt azok közé tartozik, akiket az MLSZ kiemelten támogat a produktivitási rendszer révén, amely azoknak a kluboknak kedvez, akik az MLSZ által támogatott modellt követik, vagyis saját nevelésű játékosokat helyeznek előtérbe.

Az előző két mondat látszólag egymást üti, az ellentmondásra a magyarázat, hogy a Puskás Akadémiánál nevelkedő játékosok jóval több lehetőséghez jutottak más kluboknál, mint Felcsúton.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Olvasói sztorik