Magyar foci sport

A Puskás Akadémia kapusa kenterbe veri az európai topligás hálóőröket

Hegedüs Lajos hétből négy tizenegyest hárított a szezonban.

Létezik egy statisztika, amelyben idén a Puskás Akadémia kapusa, Hegedüs Lajos egyedülálló mutatóval rendelkezik. A 31 éves hálóőr a mostani idényben 17 meccsen állt a felcsúti kapuban, amelyeken hét büntetőből négyet hárított, ami 57,1 %-os védési hatékonyságot jelent.

Az M4 Sport beszámolója szerint ennél többet a La Ligában, a Premier League-ben és a Bundesligában sem védett ki senki, bár a Nürnberg kapusa, Fabian Bredlownak százalékos tekintetben hatékonyabb volt Hegedüsnél, ugyanis kettőből kettőt megfogott.

Az 5 európai topbajnokság legjobb kapusai védett büntetők alapján (zárójelben a hatékonyság):

Alberto García (La Liga/Rayo Vallecano): 4/3 (75%)
David Soria (La Liga/Getafe): 7/3  (42,9%)
Jordi Masip (La Liga/Valladolid): 8/3 (37,5%)

Jordan Pickford (Premier League/Everton) : 5/3 (60%)
Neil Etheridge (Premier League/Cardiff City): 7/3 (42,9%)

Fabian Bredlow (Bundesliga/Nürnberg): 2/2) (100%)
Rune Jarstein (Bundesliga/Hertha BSC): 5/2 (40%)

Andrea Consigli (Serie A/Sassuolo): 8/4 (50%)
Mike Maignan (Ligue 1/ Lille): 9/4 (44,4%)

Az olasz Serie A-ban a Sassuolo kapusa, Andrea Consigli, a francia pontvadászatban pedig a Lille hálóőre, Mike Maignan Hegedűshöz hasonlóan négy büntetőt hárított, de hatékonyságban mindketten elmaradnak a Puskás hálóőrétől.

Kiemelt kép: www.pfla.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!