Magyar foci bajnokok ligája

Hiába lenne kész, nem játszhat új stadionjában a Vidi az európai porondon

A kötelező hitelesítésekre még ugyanúgy szükség van.

Az új Vidi-stadion körüli mizéria újabb fejezetéhez érkezett, ugyanis a 24.hu információ szerint, a létesítmény hiába lesz kész augusztus végére, a fehérváriak mégsem játszhatják ott a Bajnokok Ligája-, vagy adott esetben az Európa Liga-csoportmeccseiket.

Jelen pillanatban a magyar bajnok a Ferencváros stadionját, a Groupama Arénát bérli erre az esetre, ITT írtuk meg, hogy pontosan mennyiért. A bajnokságban pedig továbbra is a Puskás Akadémia otthonát, a Pancho Arénát használja a címvédő. Viszont mivel a következő hazai meccsek már le vannak kötve a felcsúti helyszínre, így nagy valószínűséggel NB I-es meccset sem játszhat a Vidi az új stadionban.

Pontos befejezésről egyelőre nem tudni, de a hírek szerint, 2018 augusztus 30-ai határidőre megtörténhet a létesítmény átadása. Itt van az igazi csavar a történetben, mivel az korántsem elég, hogy a stadion tökéletes minőségben rendelkezésére áll a csapatnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hitelesítésére még szükség van.

Előbbi a magyar bajnoki-, illetve kupamérkőzések lebonyolítása miatt fontos, de ez még az egyszerűbb feladat. Utóbbi már kicsit időigényesebb,  itt egy helyszíni szemle is megelőzi a további papírmunkát. Ez egy hosszabb folyamatnak ígérkezik, ami azt jelenti, hogy még egy jó darabig albérletben kell játszani a fehérvári alakulatnak.

Sokkal nagyobb viszont a kérdés akörül, hogy adott esetben melyik csatorna fogja majd a Vidi EL-meccseit közvetíteni, IDE kattintva megtudhatod a lehetséges „jelölteket.”

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik