Nemzetközi foci

Senki sem tudja, melyik tv-csatorna adja a Vidi európai kupameccseit

Megy a harc az Európa Liga közvetítési jogáért.

Noha a bravúr lehetőségéről sohasem szabad lemondani, a hazai vereség (1–2) után nagyobb az esély arra, hogy a Vidi FC ­– a Bajnokok Ligája helyett – az Európa Liga csoportkörében szerepel szeptembertől. Az már eldőlt, hol lesz “otthon” a Nikolics-csapat: mutatjuk, melyik stadionban vívja a találkozót.

A kérdés már csak az: melyik magyar csatorna közvetíti a második számú európai kupa (a csoportkör szeptember 20-án indul) meccseit?

Bármilyen furcsa, a jogok még nem találtak gazdára. Az utóbbi években az RTL II és a Digisport közvetített EL-összecsapásokat, elsőként az RTL választhatott, az összes többi találkozó a Digin futott.

Iparági forrásaink szerint jó esély mutatkozik új szereplő felbukkanására, nem lenne nagy meglepetés, ha csütörtökönként a Sport Televízión is láthatnánk Európa Liga-mérkőzéseket. „Bekavarhat” a versenybe a magyar bajnok Vidi, melynek sorsa jövő kedden, Athénban dől el. Könnyen lehet, hogy az M4 Sport presztízst csinál a kérdésből, és igyekszik megszerezni a székesfehérvári együttes találkozóinak közvetítési jogát, ám erre csak akkor lesz lehetősége, ha megveszi az „első csomagot”.

Úgy tudjuk, a Digisportot továbbra is érdekli az EL, és felbukkanhat a Bajnokok Ligáját, valamint a spanyol bajnokságot megszerző, ám az olasz fociról végül lemaradó Spíler Tv is.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Olvasói sztorik