Válogatott

Rossinál továbbra is Dzsudzsák Balázs a válogatott csapatkapitánya

De klubot kell találnia. Nagy Ádám behívását is megindokolta.

Marco Rossi kijelölte első, 23 fős keretét a finnek és a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A közzétett 23 tagú keretben Tamás Krisztián, Nagy Gergő és Sallói Dániel személyében három újonc található. Természetesen a keret tagja a hetek óta remek formában játszó fehérvári Kovács István, viszont hosszú idő után kimaradt a korábbi csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs – írja cikkében az M4Sport.hu.

Az olasz szakember már korábban elmondta, csak olyan játékosokra számít, akiknek a nyár végére megvan a klubjuk és edzésben vannak. Rossi elmondta, az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtek, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak. emellett fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai elképzeléseikbe, amit nagyban befolyásol Finnország és Görögország játékstílusa is.

– Természetes, hogy a Vidi nemzetközi menetelése után például Kovács Istvánnak helye van a keretben, de a fentiek alapján több új vagy visszatérő játékost is behívtam a korábbi alapjátékosok mellé – indokolt Rossi. – A fenti szempontok alapján nem küldtem meghívót az egyelőre új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta. Fontos hangsúlyoznom, annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára.

Rossi szerint sokan talán nem számítottak Nagy Ádám meghívására, hiszen csak most tért vissza egy sérülést követően. „Azonban aki egy Serie A-csapattal készül, ott játszik is mérkőzést, annak a fizikai állapotát megfelelőnek tartom arra, hogy a csapat segítségére lehessen” – mondta.

Címlapkép: mlsz.hu

Olvasói sztorik