Magyar foci

Magyar válogatott: Marco Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák kimaradt – hivatalos

A finnek és a görögök ellen készül a nemzeti együttes. Az olasz szakember 23 játékosnak szavazott bizalmat.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi első ízben hirdetett keretet a nemzeti csapat élén. Mint ismert, a mieink a Nemzetek Ligájában kezdik meg hamarosan a szereplést: szeptember nyolcadikán a finnek (idegenben), három nappal később pedig a görögök (idehaza) ellen lép pályára a Rossi-csapat.

– Többször elmondtam, hogy ilyen rövid idő alatt kevés a mozgásterem, ezért alapvetően a korábbi kerettagokra támaszkodom. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban minden olyan játékost figyelemmel követtünk, aki segítségére lehet a nemzeti csapatnak – mondta el az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Kiemelkedően fontos volt, hogy az adott játékos mennyire illik bele a taktikai elképzeléseinkbe, melyet természetesen nagyban befolyásol Finnország és Görögország játékstílusa is. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ki milyen fizikális állapotban van és milyen rendszerességgel és mennyit játszik klubcsapatában. Természetes, hogy a Vidi nemzetközi menetelése után például Kovács Istvánnak helye van a keretben, de a fentiek alapján több új vagy visszatérő játékost is behívtam a korábbi alapjátékosok mellé. Szintén a fenti szempontok alapján nem küldtem meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, Ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta. Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára. Sokan talán Nagy Ádám meghívására nem számítottak, hiszen most tért vissza egy sérülést követően. Azonban aki egy Serie A-csapattal készül, ott játszik is mérkőzést annak fizikai állapotát megfelelőnek tartom arra, hogy a csapat segítségére lehessen.

A friss, 23 fős keretben három újonc kapott meghívót: Tamás Krisztián, Nagy Gergő és Sallói Dániel. A kapitány hét játékost jelölt a tartalékok közé, közülük a válogatottban még nem lépett pályára Gróf Dávid, Holman Dávid és Bőle Lukács.

A kerettagok szeptember 2-án este találkoznak Telkiben, majd szeptember 7-én pénteken utaznak el a szombat esti Finnország elleni összecsapás helyszínébe, Tamperébe. Szeptember 11-én, kedden pedig a Groupama Arénában zártkapus mérkőzésen lépnek pályára Görögország ellen.

Íme az olasz szakember első hivatalos kerete a soron következő két mérkőzésre:

A 23 fős keret:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
Középpályások: Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (FK Asztana), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)
Támadók: Eppel Márton (Kajrat Almati), Sallai Roland (APOEL Nicosia), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros)


Tartalékok: Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Guzmics Richárd (Jenpien), Korcsmár Zsolt (Midtjylland), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Vécsei Bálint (FC Lugano), Bőle Lukács (Ferencváros), Nagy Dominik (Legia Varsó)

címlapkép: MLSZ, Twitter

Olvasói sztorik