NB I bajnokok ligája

Százmillió forintért bérli a Groupamát a Vidi – sajtóhír

Állítólag ennyit fizet a fehérvári csapat a Fradi-stadionért a négy nemzetközi kupameccsre.

Mint ismert, továbbra sem készült el a Mol Vidi FC saját stadionja, így a szerdai Bajnokok Ligája-playoff odavágóját, valamint az azt követő három hazai Európa Liga- vagy BL-találkozót a csoportkörben a Groupama Arénában játsszák Juhász Rolandék. A Vidi ideiglenes otthonául szolgáló felcsúti létesítmény nem alkalmas Bajnokok Ligája-rájátszás rendezésére, így a fehérváriak Fradi-stadionba szorultak, ám a bérlés a Blikk szerint komoly összegbe kerül.

A lap úgy tudja, a székesfehérvári csapat 100 millió forintnyi összeget fizet a Ferencváros stadionjának bérléséért a szerdai, görög AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-playoffmeccs, illetve az azt követő három „hazai” találkozó megrendezéséért.

– Az AEK Athén elleni mérkőzés és a három magyarországi BL- vagy El-csoportmeccs megrendezése, az edzéslehetőség, a kiszolgáló és a biztonsági személyzet foglalkoztatása nem olcsó. Csak a találkozókra úgy 15-20 millió forintot lehet számolni, így a négy meccsből álló kupakaland összköltsége elérheti a 100 millió Ft-ot – nyilatkozta a Blikknek a klubhoz közelálló forrás. – A jegybevétel viszont teljes egészében a Vidié.

A legolcsóbb belépő egyébként 3500, a legdrágább pedig 6500 forintba kerül – telt ház esetén több tízmillió forintos bevétellel számolhat a Vidi. Székesfehérváron egyébként hatalmas a fociláz, a szurkolótábor például hétfő délelőtt egészen parádés hangulatot varázsolt a Vidi-edzésen.

címlapfotó: molvidi.hu

A Groupamában lép pályára szerdán a Vidi. Fotó: Andrew Surma / NurPhoto
Olvasói sztorik