Magyar foci bajnokok ligája

Videoton: Malmö sétagalopp lesz a bolgár sztárcsapat után?

A svédek kerete – piaci érték alapján – jócskán elmarad a Ludogorec mögött.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Mol Vidi FC a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében – a papíron esélyesebb – bolgár Ludogorec játékosait búcsúztatta 1-0-s összesítéssel. A Rangadón már megmutattuk a Vidi továbbjutást érő gólját a bolgár sztárcsapat ellen, és láthatták a családi tragédia miatt sírva nyilatkozó Kis Kokó, azaz Kovács István nyilatkozatát is. A BL-selejtező mérkőzés legfontosabb pillanatairól ITT írtunk, míg a Ludogorec-edző meglepő nyilatkozatát ITT mutattuk.

Az már biztos, hogy a székesfehérváriak ellenfele a következő körben a svéd Malmö FF lesz, az északiak szerdán a Lang Ádámot kispadoztató romániai CFR Cluj együttesét búcsúztatták 2-1-es összesítéssel.

  • Az is eldőlt már, hogy a Videoton idegenben kezd jövő kedden, azaz augusztus hetedikén (kezdés: 19 óra), majd egy héttel később, augusztus tizenegyedikén Felcsúton kerül sor a visszavágóra (kezdés: 20 óra).

A Transfermarkt adatai szerint a harmadik selejtezőkörben jóval „könnyebb” ellenfél vár a Vidi, mint a bolgár sztárcsapat volt. A Ludogorec aktuális piaci értéke a portál szerint 50 millió euró körül mozog, míg a Videoton kerete közel 14 millió euróra rúg.

A Nikolics-csapat következő ellenfele, a svéd Malmö hasonló „erősségű”, mint a regnáló magyar bajnokcsapat. A Transfermarkt szerint a malmöiek kerete 16 millió eurót ér.

A svéd együttes két legdrágább játékosának piaci értéke éri el a 1,5 millió eurót – ezek alapján a dán középpályás, Anders Christiansen és a svéd csatár, Marcus Antonsson a legdrágább futballistájuk. Csak összehasonlításképpen: a Transfermarkt szerint Marko Scsepovics (egymillió euró) , Stefan Scsepovics (1,2 millió euró) és Loic Nego (1,2 millió euró) a fehérvári csapat legpiacképesebb játékosa.

A következő körben északi csapat vár a Videotonra – fotó: molvidi.hu

címlapkép: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik