Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Hadzic góljával nyert és továbbjutott a Vidi a BL-ben

Egyetlen találat döntött a Ludogorec ellen, jöhet a Malmö a következő körben.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó

Mol Vidi FC–Ludogorec Razgrad (bolgár) 1-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 2878 néző. Játékvezető: M. Schuettengruber (osztrák)
Mol Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Varga J., Huszti, Hadzic (Nikolov, 88.) – Kovács I. (Pátkai, 90.)– M. Scsepovics (S. Scsepovics, 74.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Ludogorec: Renan – Cicinho, Moti, Terziev, Natanael – Campanharo (Goralski, 46.), Djakov, Marcelinho – Wanderson (Joao Paulo, 74.), Swierczok (Keserü, 67.), Vura. Vezetőedző: Paulo Autuori
Gólszerző: Hadzic (45.)
Kiállítva: Vura (40.)

Továbbjutott: a Mol Vidi FC 1-0-s összesítéssel.

A gól nélküli odavágót követően bátrabb támadójátékot ígért Marko Nikolics a Ludogorec Razgrad elleni második találkozóra, ezt pedig be is tartotta a Vidi. Ugyan a fehérváriak nagy ziccert nem alakítottak ki egészen Vura kiállításáig, de sokkal többször felértek a bolgárok kapuja elé, mint egy héttel ezelőtt – igaz, ez nem nagy bravúr –, ennek pedig a 45. percben meg is lett az eredménye.

Az ajándékba kapott emberelőny után Nego és Stopira is helyzetbe került, de gólt csak Hadzicnak sikerült szereznie, a bosnyák támadó egy visszafejelt labdát fejelt közelről a hálóba – ide kattintva megnézheted a gólt.

Gigaigazolásra készül a Barca? Őrület a piacon: Real Madrid, Zidane, Koman
Hihetetlenül izgalmas hírek láttak napvilágot szerdán.

A fordulást követően egyáltalán nem jelentett veszélyt a Ludogorec a Vidi kapujára, Juhász és Vinícius biztos lábakon állt hátul,  a két középső védő mindent eltakarított. Lassan csordogált a mérkőzés, a fehérváriak sem erőltették a támadásokat, egészen a 77. percig kellett várni az első nagy helyzetre, ekkor Huszti azonban öt méterre a kaputól nem találta el jól a labdát.

Az utolsó tíz percre aztán egyre csak erősödött a nyomás a bolgárok részéről, több szöglet- és szabadrúgás is bonyodalmat okozott, a 83. percben például a felső lécen csattant Joao Paulo tekerése, a Vidi viszont továbbra is stabil volt hátul, így kibekkelte a hátralévő időt – sőt, Nego közel volt a második hazai gólhoz a hosszabbításban.

Hadzic gólja végül döntő volt, a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében a svéd Malmö vár a magyar csapatra.

címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Marko Scsepovicsnak hetvennégy perc jutott. Fotó: molvidi.hu 
Olvasói sztorik