Magyar foci

Eddig a Fradi erősített a legjobban? Megint bajban lesz a Mezőkövesd és a DVTK?

A Rangadó megvizsgálta az NB I-es klubok eddigi tevékenységét az átigazolási piacon.

A hétvégén rajtol az OTP Bank Liga 2018-19-es idénye. A csapatok a rövid nyári szünet alatt is próbálták a lehető legjobban megerősíteni keretüket, amelyre még augusztus végéig továbbra is van lehetőségük.
A Rangadó.hu az alábbi összeállításban górcső alá vette, hogy az eddigi játékosmozgások alapján az adott klubok erősödtek vagy gyengültek, és ezáltal hogyan végezhetnek az előttünk álló szezon végén.

Mol Vidi FC

A bajnok Vidi számára talán az a legnagyobb erősítés, hogy az alapcsapat kulcsembereit együtt tudta tartani. A nevesebb távozók közül Asmir Suljic és Szolnoki Roland sem volt meghatározó az előző szezonban, ráadásul bombaerős keretét a kieső Vasas két válogatott játékosával, Berecz Zsomborral és Hangya Szilveszterrel, valamint a DVSC tehetségével, Sós Bencével erősítette tovább. A fehérváriak így a következő idényben is jó eséllyel pályázna az aranyéremre.

Ferencváros

Az ezüstérmes Fradinál viszont már annál több változás történt: Thomas Doll eddig hat új játékost szerződtetett, érkezett az izlandi Kjartan Finnbogason, a ghánai Abraham Frimpong, az argentin Matías Ezequiel Rodríguez, a német Marcel Heister, a Balmazújváros legjobbja, Sigér Dávid, valamint a legnagyobb név, a gólkirály Davide Lanzafame a Honvédtól. Kellett is az erősítés a zöld-fehéreknek, hiszen Hajnal Tamás és Gera Zoltán személyében két rutinos labdarúgó vonult vissza. A Fradi célja egyértelműnek tűnik: letaszítani a trónról a Vidit. Ha már az európai kupaszereplés ezúttal is bántóan korán véget ért. A búcsú olyan volt, amilyen lenni szokott: gyors, nyomtalan, súlytalan…

fradi.hu

Újpest

A bronzérmes Újpestnél az elmúlt időszakban Nebojsa Vignjevics vezetőedző kialakított egy masszív alapcsapatot, amelybe úgy fest, hogy nem is tervez markáns változásokat. A kölcsönből visszatérő Viktor Angelovon kívül új igazolást egyelőre nem jelentettek be a lilák, és a távozók oldalán is csak Souleymane Diarra, valamint Windecker József található. Az összeszokottság lehet az Újpest nagy fegyvere, amivel ismét harcba szállhat a dobogóért.

Budapest Honvéd

Ha valamelyik csapatról kijelenthető, hogy gyengült a kerete, akkor az a kispesti, hiszen elveszítette két legnagyobb értékét, Eppel Dávidot és Davide Lanzafamét. Mellettük még George Patrick Ikenne-King is eligazolt, de Hemingway tulajdonos úr gőzerővel dolgozik azon, hogy pótolja a távozókat. Érkezett Fousseni N’Ganon Bamba, Eke Uzoma, Batik Bence, Holdampf Gergő, Dino Skvorc és a külföldről visszatérő Vadócz Krisztián. A nagy kérdés, hogy a két kiváló csatár pótlását miképp tudja megoldani Supka Attila vezetőedző, de az egyértelműnek tűnik, hogy a Honvéd idén is a mezőny első feléhez fog tartozni.

DVSC

A helyi fiatalokra is támaszkodó Debrecen szép eredményt ért el az előző szezonban, végig harcban volt a dobogóért. A hajdúságiak eddig az átigazolási piacon nem túl aktívak, Herczeg András valószínűleg bízik a jelenlegi keretben. Ezequiel Calvente – ha egészséges – és  a Puskástól kölcsönbe érkező, saját nevelésű Szécsi Márk mindenképp erősítés a csapatnak, Sós Bence elvesztése viszont biztosan fájó pont a DVSC-nek. Kíváncsian várjuk, hogy a fiatal csapattal megismételhető-e a tavalyi szereplés.

Puskás Akadémia

A szezon előtt kevesen fogadtak volna arra, hogy a felcsútiak az első hatban végeznek. A nyáron eddig a Haladás tehetségét, Kiss Tamást, valamint Bacsana Arabulit Balmazból, és Szolnoki Rolandot szerződtették, a tavasszal kulcsembernek számító Ezequiel Hentyt pedig kölcsönadták a horvát Eszéknek. Ha nagy változás nem történik már, akkor Benczés Miklós irányításával is a középmezőnyben végezhet a Puskás.

Az NB I-es felvezetőnk eddigi cikkei

Magyarok vs. légiósok – klikk ide!

Csak két együttes nyerhet?

A pénz beszél, a Fradi győz?

Top 7: ők lehetnek az NB I-es idény új sztárjai

Paksi FC

Csertői Aurél együttese évek óta masszív középcsapatként teljesít az NB I-ben úgy, hogy nem alkalmaz külföldi játékosokat. Az összeszokott és remekül összerakott gárdába az átigazolási időszakokban csak néhány változás szokott történni. Ezúttal sincs másképp, eddig csak Kelemen Dávid és Nagy Gergely érkezett, míg az ismert nevek közül Koltai Tamás (ETO) és Szakály Dénes (Mezőkövesd) hagyta el a klubot.

Haladás

A szombathelyiek csak az utolsó fordulóban tudták kiharcolni az élvonalban maradást, Michael Hipp vezetőedző pedig hangsúlyozta, ezt idén mindenképp elkerülné. Ezt komolyan is gondolta, ugyanis a vasiak kölcsönben megszerezték a volt válogatott Priskin Tamást a Fradiból, valamint a cseh Vít Benest a Vasasból. Szombathelyre érkezett még Balmazújvárosból Jurij Habovda és Tamás László, illetve a dán Emil Lyng, aki egyelőre fekete ló lehet a magyar bajnokságban. Ha a meghatározó távozókra, Stef Wilsre, David Williamsre és Kiss Tamásra pillantunk, akkor esetleg minimálisan javult minőségben a Hali kerete, amely maximum arra lehet elég, hogy picivel korábban harcolja ki a bennmaradást. A hetedik-nyolcadik helynél előbbre nem várjuk a Szombathelyet.

Mezőkövesd

A borsodiak is szinte az egész idényben a kiesés ellen küzdöttek, de eddig nem igazán sikerült meghatározó erősítéseket végrehajtaniuk. Szakály Dénesen és Patrick Mevoungoun kívül csak a másodosztályból igazoltak, miközben Bognár István, Fótyik Dominik és Gohér Gergő is távozott a csapattól. Ezek alapján a Zsóryt ismét a kiesőjelöltek közé kell sorolnunk.

DVTK

A Diósgyőr élvonalbeli búcsúja is hajszálon múlott, de úgy tűnik, hogy a miskolciak sem kapkodnak az erősítésekért. Kérdéses, hogy a Spanyolországból hazatérő Tajti Mátyás az NB I-ben mire lehet képes, valamint Vernes Richárd és régen játszott első osztályú mérkőzést. Egyelőre úgy fest, a DVTK-nak ismét nagyot kell harcolnia az NB I-es tagságért.

MTK Budapest

A fővárosi kék-fehérek utcahosszal nyerték meg az NB II-öt és jutottak fel, ám az uborkaszezonban sem tétlenkednek: Bognár István, Pintér ÁdámGeorge Patrick Ikenne-King és a kölcsönből visszatérő Myke Bouard Ramos is erősítésnek számít, így az MTK-t a középmezőny aljára várjuk.

Kisvárda Master Good

Óriási talány, hogy a Kisvárda mire lehet képes az OTP Bank Ligában. Főleg ismeretlen külföldieket igazoltak eddig a nyáron, de kérdéses, hogy ők milyen minőséget tudnak képviselni az NB I-ben. Nálunk az újonc az egyik biztos kieső.

A Rangadó erősorrendje:

1. Ferencváros
2. Mol Vidi FC
3. Újpest FC
4. DVSC
5. Budapest Honvéd
6. Paksi FC
7. MTK Budapest
8. Puskás Akadémia
9. Haladás
10. DVTK
11. Mezőkövesd-Zsóry FC
12. Kisvárda Master Good

Olvasói sztorik