Magyar foci

Leekens bekeményít, több játékost is kirak a kezdőből

Sokkoló hibákról beszél a magyar válogatott kapitánya.

A magyar válogatott kedd este újra hazai környezetben lép pályára, a Leekens-csapat este 20 órától Skócia ellen lesz érdekelt a Groupama Arénában. A kazahoktól elszenvedett kínos vereség után (3-2), illetve közvetlenül a holnapi találkozó előtt a belga szakember így nyilatkozott a hivatalos sajtótájékoztatón.

Lesznek változások a kazah meccshez képest, új játékosokat is szeretnék megnézni. Ezek a barátságos mérkőzések ezt a célt is szolgálják. A jövőben nem követhetünk el olyan hibákat, mint legutóbb, ezek sokkolóak voltak a szurkolók, a csapat és a stáb számára is.

– A skótok már nem a korábban rájuk jellemző stílusban játszanak, hanem sokkal kombinatívabb módon. A Costa Rica elleni meccsüket alaposan kielemeztük, maximálisan fel kell készülnünk az összecsapásra – fogalmazott Leekens, majd így folytatta. – Az edzéseken mindenki fegyelmezett és lelkes, ha ezt át tudjuk vinni a mérkőzésre, akkor nyert ügyünk van.

Leekens hozzátette, nem foglalkozott azokkal a negatív kritikákkal, amelyeket ő és a válogatott kapott a Groupama Arénában lejátszott összecsapást követően.

A kapitány leszögezte, a hétfői edzésen dől el, hogy milyen kezdőcsapatot küld pályára, de kísérletezni fog, s az biztos, hogy csak a százszázalékos fizikai állapotban lévőket fogja bevetni.

címlapkép: MLSZ

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik