Magyar foci

Mutatjuk, milyen programot írt Dárdai Pál, amivel megmentette volna a magyar focit

Az MLSZ-nek nem kellett az utánpótlás-nevelési koncepció.

Dárdai Pál a szövetségi kapitányi kinevezése előtt, 2014 szeptemberében beszélt arról, hogy született egy program, amit ha konzekvensen végrehajtanak, akkor 8-10 év múlva újra ütőképes lesz a magyar futball – idézi Index.

Minden tudását átadta ehhez, amit Berlinben még korosztályos edzőként tapasztalt. A programot a Videoton egykori kiváló edzője, Kovács Ferenc koordinálta, húsz ország utánpótlásának jellemzőit, jellegzetességeit felhasználva készült el.

Tavaly decemberben Dárdai elmondásából kiderült, hogy a szakanyagot kidobták az MLSZ-ben, nem foglalkoznak vele. Januárban Kovács Ferenc kijelentette, ezt a pótolhatatlan értéket elő kellene szedni, és végre használni.

A programot ‒ amit Bernd Storck sportigazgató söpört le az asztalról 2015 márciusában ‒ eddig csak a bennfentesek láthatták, mígnem a múlt hét közepén a rövidebb változat kikerült a világhálóra.

Dárdai elkészítette, Storck kidobta ‒ fotó: Imago

A portál úgy fogalmaz, a koncepció a magyar labdarúgás legutóbbi húsz évének egyetlen komolyan vehető szellemi terméke, amit körülbelül öt évvel ezelőtt az MLSZ elnöksége kért, és jóvá is hagyott.

Van egy 200 oldalas bővített anyag is, amiben már például a posztonkénti kiválasztás legfontosabb adatai is benne vannak.

címlapkép: DANIEL REINHARDT / DPA

Olvasói sztorik