Légiósok

Magyar gólnak tapsoltak Romániában

Prosserék tovább is jutottak a kupában, de örülhetett Tiefenbach és Nagy Dominik is.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A német Bundesligában először volt kezdő Dárdai Palkó, itt mutattuk, mi lett a Hertha meccsének a végeSzalai Ádám a Hoffenheimben, Sallai Roland a Freiburgban volt a kezdőcsapat tagja, mindketten örülhettek a lefújásnál.

Az Osztrák Kupában idegenbeli 3-1-es sikerével jutott a legjobb 16 közé az Austria Lustenau, amely a Bruck Leithát múlta felül. A győztes együttesben a kezdőcsapatban kapott helyet a 19 éves Tiefenbach Dániel.

A Lengyel Kupában még csak a legjobb 32 közé jutás volt a tét, a Legia Warszawa pedig a Chojniczanka otthonában aratott 1-0-s sikerével jutott tovább. Nagy Dominik kezdő volt a varsóiaknál.

A Román Kupában magyar gól született: Prosser Dániel juttatta vezetéshez a Sepsi OSK-t a Politehnica Timisoara ellen idegenben. A temesváriak egyenlíteni tudtak, így a hosszabbítás után tizenegyesekkel dőlt el a párharc, amelyből végül Prosserék jutottak tovább.

A Görög Kupában csoportos rendszerben küzdenek a csapatok. A négycsapatos 1. csoport nyitányán a Giannina 2-1-re nyert az Atromitosz vendégeként. A hazai együttesben Ugrai Roland a kezdőben kapott helyet, a kapus Megyeri Balázs viszont nem volt a keretben.

A Skót Kupában maratoni meccset játszott Bogdán Ádám csapata, a Hibernian. A rendes játékidő és a hosszabbítás is gól nélkül ért véget, Bogdán mind a hat kapuját eltaláló lövést védte. Jöhetett a tizenegyespárbaj, amelyben előbb a Hibernian, majd az Aberdeen hibázott, a hetedik sorozatban pedig ismét a Hibernian, így Bogdánék kiestek.

Címlapkép: Sepsi OSK

Olvasói sztorik