Nemzetközi foci

Felix Götze miatt bukott két pontot a Bayern, Szalai és Sallai is örülhetett

Nagy meglepetésre csak döntetlent játszottak Robbenék az Augsburg ellen, győzött a Hoffenheim és a Freiburg is.

Kedd este további három összecsapással folytatódott a hétközi Bundesliga-forduló, ahol ezúttal a Freiburgban játszó Sallai Roland és a Hoffenheimet erősítő Szalai Ádám volt érdekelt a légiósaink közül – a Dárdai Pál vezette Hertha nyitotta az ötödik kört, korábban már megmutattuk, milyen hajmeresztő hiba (is) okozta a berliniek vesztét.

A Bayern Münchennek is jelenése volt az Allianz Arénában, a vendég ezúttal a forduló előtt a tizenkettedik helyen tanyázó Augsburg volt, amely nagyon masszívan bírta a bajor rohamokat, sőt, olykor ígéretes ellentámadásokra is futotta az erejéből. A vendégek szünet utáni rövidzárlatát kihasználta a Bayern, gyönyörű sakk-matt játék után Robben szerzett gólt, ám hatalmas meglepetésre fel tudott állni az Augsburg és Felix Götze – a korábbi Bayern-játékos, Mario Götze fivére – találatával egyenlített a 87. percben.

Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban nyert a Hoffenheim a Hannover otthonában 3-1-re, a magyar játékos ezúttal nem szerzett gólt – Julian Nageslmann csapata így a nyolcadik helyre ugrott a tabellán.

Ismét a kezdőben számított Sallai Rolandra a Freiburg vezetőedzője, sőt, az előző fordulóban szerzett kisebb sérülés már valóban a múlté, hiszen végig a pályán tartózkodott. Akárcsak Szalai, a 21 éves játékos is három pontnak örülhetett.

F. Götze egyenlítő gólja

Bundesliga, 5. forduló

Werder Bremen–Hertha BSC 3–1 (1-0)
Bayern München–Augsburg 1-1 (0-0)
Hannover–Hoffenheim 1-3 (0-1)
Freiburg–Schalke 1-0 (0-0)
szerdán rendezik:
18.30: Fortuna Düsseldorf–Bayer Leverkusen
20.30: Borussia Dortmund–Nürnberg
20.30: RB Leipzig–VfB Stuttgart
20.30: Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt
20.30: Mainz 05–Wolfsburg

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik