Nemzetközi foci

A mumusnál nem megy: Brémában kapott ki először a Hertha

Megvan Dárdaiék első veresége a most futó szezonban, Palkó a kezdőcsapatban kapott helyet.

A Bundesliga hétközi fordulója a Werder Bremen–Hertha BSC találkozóval vette kezdetét kedd este, a vendégek vezetőedzője, Dárdai Pál pedig meglepő húzásra szánta el magát, karrierje során először a felnőtt csapat kezdőjébe jelölte fiát, Dárdai Palkót.

A berliniek ugyan nagyszerű formában, négy fordulót követően veretlenül érkeztek a Weserstadionba, ahol azonban rémes mérleggel rendelkeznek, az előző tíz fellépésükön két döntetlent és nyolc vereséget hoztak össze, legutóbb 2006-ban sikerült nyerniük.

A kezdés is hasonlóan pocsék volt, a tizenegyedik percben már egy hajmeresztő védelmi hibát követően hátrányba került Dárdai Pál csapata – ide kattintva megnézheted, mi miatt mérgelődhetett a magyar tréner. A brémai gólszerző, Martin Harnik egyébként második gólját jegyezte a Werderben, az elsőt még 4049 nappal ezelőtt lőtte – időközben persze megfordult a Düsseldorf, a Hannover és a Stuttgart csapatainál is kölcsönjátékosként.

Közvetlenül a lefújás előtt megduplázta előnyét a Bremen, Nuri Sahin szögleténél Veljkovic magasabbra emelkedett Starknál és gólt fejelt. A szünet után jól kezdett a Hertha, Dilrosun az 53. percben szépíteni tudott, ám a 66. percben Plattenhardt szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a Bremen, amit Kruse magabiztosan értékesített.

Ezzel a Hertha a Bundesliga történelmének első olyan csapata lett, amely ellen zsinórban öt mérkőzésen is tizenegyest ítéltek.

Helyzetek ugyan adódtak ezt követően a berliniek előtt, ám ezek kimaradtak, így pedig az egy pontra sem maradt esély, a Hertha a mumus otthonában elszenvedte az első vereséget a mostani kiírásban.

A meccs mind a négy találatát ide kattintva nézheted meg.

Ibisevic és Sahin csatáiból legtöbbször az utóbbi jött ki győztesen. Fotó és címlapfotó: Carmen Jaspersen/dpa/AFP
Olvasói sztorik