Légiósok

Dunaszerdahely: Kocsis Gergő visszatért és a nemzetközi porondról álmodik

A súlyos sérülés után ismét topformába lendülő fiatal magyar tudja: ha a DAC-nál jól teljesít, ismét a válogatott közelébe kerülhet.

Kapcsolódó cikkek

Több mint egyéves kihagyás után töltött újra kilencven percet a pályán tétmérkőzésen a dunaszerdahelyi DAC fiatal magyarja, Kocsis Gergő. A 23 éves játékos tavasszal a hajrában néhány percnyi lehetőséget (a Zilina ellen) már kapott László Csabától, de az igazi nagy visszatérésre szombaton, a Michalovce elleni győztes (2-1) bajnokin került sor.

– Fantasztikus volt újra kilencven percet a pályán lenni, hiszen erre az elmúlt tizenhárom, tizennégy hónapban nem volt példa – nyilatkozta honlapunknak az érthetően boldog Kocsis Gergő. A hosszú kihagyás után kicsit szokatlan volt még sok minden, de ez érthető, hiszen sérülés miatt nagyon hosszú hónapokat hagytam ki. A teljesítményemmel maradéktalanul nem lehetek elégedett, de ilyen hosszú kihagyás után csak a pozitív dolgokba kapaszkodom, és a legfontosabb, hogy jól éreztem magam a pályán.

– Váratlanul érte, hogy László Csaba a huszonnyolcadik játéknapon kezdőként számolt önnel a szlovák élvonalban?
– A pénteki edzésen belsővédő társam (Tomas Huk – szerk.)
megsérült, így gyakorlatilag aznap dőlt el, hogy játszok majd a Nagymihály elleni összecsapáson. Az elmúlt hetekben jól tudtam, hogy nagyon türelmesnek kell lennem, hiszen ilyen remek és hosszú veretlenségi sorozat mellett nem változtat szívesen a mester a védelmen, nem is volt rá oka. Pénteken azonban eljött az én időm, nagyon örültem a lehetőségnek, bízom abban, hogy a folytatásban is egyre több lehetőséget kapok a DAC Dunaszerdahely színeiben.

– A szombati bajnokin hogyan érezte magát a védelem tengelyében?
– Jól éreztem magam belsővédőként, illetve nagyon fontos, hogy fizikálisan, erőnlétben ismét százszázalékos állapotban vagyok, de a meccsközbeni szituációkat még szoknom kell. A hétvégi meccsen kisebb problémáim a helyezkedéssel még adódtak, ebben mindenképpen szeretnék javulni, de ez elsősorban abból fakad, hogy tényleg egy nagyon hosszú kihagyáson vagyok túl, illetve a mostani DAC teljesen más felfogásban játszik, mint az a csapat, amelyikhez még tavaly nyáron megérkeztem. Magamat egyébként a jövőben védekező középpályásként látom inkább, de természetesen ott próbálok maximális teljesítményt nyújtani, ahol számít rám a mester.

– A hétvégi győztes találkozón hátrányból sikerült fordítaniuk, a győztes találat a kilencvenharmadik percben született. Hittek végig a három pont megszerzésében?
– Való igaz, a félidőben még a Nagymihály vezetett egy góllal, de tudtuk, ha versenyben szeretnénk maradni az első négy hely valamelyikért, fordítanunk kell – ilyen mentalitással léptünk pályára a szünet után. A győzelmünket követően természetesen óriási volt a boldogság csapaton belül, tudjuk, milyen nagy örömöt okoztunk a sikerrel a szurkolóinknak is.

– A bajnokságban ráadásul már tizenkét mérkőzés óta veretlenek…
– Szinte hihetetlen számunkra is ez a sorozat, főleg úgy, hogy a szezont gyengébben kezdtük, de a folyamatos pontszerzések után egyre nagyobb lett minden játékos önbizalma – meglátásom szerint, ez mindenképpen kellett a jó szériánkhoz. A védelmünk nagyon stabil, a támadószekciónk pedig gyors, így tudunk igazából eredményesek lenni.

– Jelenleg hatodikok a tabellán, négy pontra vannak a dobogótól. Mit gondol, elcsíphetik még akár a bronzérmet is?
– Ha a Slovan megnyeri a kupát, akkor még a bajnoki negyedik hely is Európa Ligát érhet a következő szezonra nézve. Jó volna, ha a 2017–2018-as idényben megmutathatnánk magunkat Európában, ez tehát az elsődleges célunk. Ugyanakkor egyelőre nem a hátralévő öt meccsben gondolkozunk, hanem csupán a soron következő feladatra koncentrálunk. Ez most azt jelenti, hogy csütörtökön szeretnénk begyűjteni a három pontot a Senica ellen.

– Kocsis Gergővel a fedélzeten?!
– A védekező középpályásunk a következő mérkőzésen eltiltás miatt nem léphet pályára, így bízom abban, ha nem a védelem tengelyén, de egy sorral feljebb ismét lehetőséget kapok a bizonyításra. Egyénileg természetesen abban bízom, hogy minél több játékpercet kapok a nagy hajrában. A klubnál egyébként nagyon jól érzem magam, a közeg, ami körülvesz minket azt meglátásom szerint Nyugat-Európa-szintű, hosszútávon tervezek a Dunaszerdahellyel.

– Júniusban fontos találkozó vár a magyar válogatottra, reménykedik a nyári meghívóban?
– Nagyon hosszú kényszerpihenőn vagyok túl, először szeretnék maximálisan a klubcsapatom segítségére lenni, itt a lehető legjobb formát mutatni. Ha Dunaszerdahelyen jó teljesítményt nyújtok, hiszem, hogy a válogatottnál ismét felmerül a nevem. Rövid távon az a célom, hogy stabil játékos legyek a DAC-nál, utána pedig szeretném a nemzeti csapat keretébe is visszaverekedni magam.

Olvasói sztorik