Nemzetközi foci

Kocsis Gergőt megviselte a sérülés, februárig biztosan nem játszhat

Storck felfedezettje jövő héten kezdi meg a rehabilitációt.

Három évre szerződött a szlovák élvonal magyar gyökerű klubjához, a szerdahelyi DAC-hoz, a csallóközi sárga-kékeknek egyből igent mondott, s mellőzöttként hagyta el Felcsútot a Bernd Storck által nagy tehetségnek tartott védő, Kocsis Gergő – új csapatának nem megy, ő súlyos sérült, erről is beszélt a DIGI Sport, Reggeli Start műsorában a játékos.

– Az utolsó felkészülési mérkőzésünk második félidejében sérültem meg, így hosszabb kényszerpihenő vár rám, jövő február-márciusig nem léphetek pályára – mesélte a játékos. – Balszerencsés mozdulat után dőltem ki, mivel ellenfél sem volt körülöttem a sérülés pillanatában, de keresztszalag-szakadást szenvedtem. Nagyon rosszul érintett a sérülés, mivel a válogatottban is egyre közelebb kerültem a bemutatkozáshoz, és örültem annak is, hogy végre olyan csapathoz kerültem, ahol számítanak is rám. Az első heteket nehezen éltem meg, de utána már csak a felépülésre próbáltam koncentrálni. Az első nyolc hetet itthon töltöttem, mivel sajnos a porcomat is meg kell műteni, ezért lábra sem nagyon tudtam állni. Jövő héttől már Dunaszerdahelyen készülök, ahol megkezdem végre a rehabilitációt.

A játékos elárulta: úgy érzi a nyári klubváltással előrelépett, mivel a szlovák pontvadászat erősebb a magyarnál, a klubnál pedig már az edzéseken is mindenki a maximum felett nyújt.

– Olyan klubba akartam aláírni nyáron, ahol bíznak bennem, számítanak rám, Szerdahely pedig ilyen hely. A szurkolótábort nem kell bemutatni senkinek, fanatikusak a drukkerek. Úgy érzem, mindenképpen előrelépés a klubváltásom. A szlovák bajnokság van olyan erős, mint a magyar, sőt, még egy kicsit erősebbnek is tartom. Az NB I-ben inkább technikásak a játékosok, míg a szlovák bajnokság agresszívabb, több a párharc és talán kicsit gyorsabb is a játék. Az edzéseken mindenki 120%-ot nyújt, ha kell, már ott is agresszívan lépnek fel a játékosok a párharcokban.

Kocsis Gergő elárulta, amikor nyáron megkereste a Dunaszerdahely, éppen válogatott-összetartáson volt, így egyeztetett Bernd Storckkal is a klubcseréről, aki arra hívta fel a figyelmét: fontos, hogy első osztályban játsszon rendszeresen. Kocsis szerint a DAC a magyar élvonalban az első öt hely valamelyikén végezne. A játékos kiemelte, visszatérését semmiképpen sem szeretné elkapkodni, arra számít, hogy február-március környékén már teljes értékű munkát végezhet a csapattal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik