Légiósok

Egyre rosszabb helyzetbe kerül Szalai Ádám

A Hannover kiesik, de posztriválisa ontja a gólokat. És ez még jónak számít légiósaink között...

Kapcsolódó cikkek

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

Körutazásunkat ismét Hollandiával kezdjük. Északon két honfitársunk vitézkedik több-kevesebb sikerrel. Vida Kristopher éppen kevesebbel, ugyanis ismét csak a padról nézhette végig csapata, a De Graafschap Twente elleni értékes 1-1-es döntetlenjét. Ugyanilyen eredményt ért el az Otigba Kennethtel felálló Heerenveen az Excelsior otthonában és bár ez összességében csalódás, a tabellán 12. csapat nigériai-magyarja felfelé lógott ki: 7,1-es értékelést kapott, míg a csapatátlag 6,77 volt.

Hosszabb ideje különösebb tét és nyomás nélkül futballozhat a QPR, az együttes Eb-kilátások tekintetében egyre rosszabbul álló magyarja, Tőzsér Dániel keretben sem volt a feljutásért való harcban utolsó esélyeit megragadni igyekvő Cardiff elleni, 0-0-ra végződő bajnokin.

Kőkemény ellenfelet kapott a Serie A 33. fordulójában a bennmaradásért egyre elkeseredettebb harcot folytató Palermo: a címvédő Juventus várt Balogh Norbertékre. Pontosabban a magyar támadóra nem, ugyanis ezúttal is csak a kispadról izgulhatott a volt debreceni. Bár talán még ez is túlzás, mivel a torinóiak 4-0-ra győztek…

Szinte hajszálra ugyanilyen cipőben volt Megyeri Balázs is: az ő immáron utolsó Getaféja a Real Madriddal nézett szembe és szenvedett 5-1-es vereséget, a kapus pedig csak leshette Guaitá kollégája átlagos teljesítményét. A rivális 6,3-mal zárt, a csapatátlag 6,24 volt.

Németországi légiósaink csapatszinten ugyan inkább sikeres hétvégén vannak túl, de egyénileg nem mondhatnánk szerencsésnek szereplésüket. Szalai Ádám Hannoverje óriási meglepetésre 2-0-ra nyert a Mönchengladbach ellen, de kiesése így is biztosra vehető, a támadó gólt jegyző társát, Sobiechet (7,9) váltotta a 83. minutumban és 6,1-gyel zárt.

Szintén győzelmet, de a sokkal fontosabb fajtából aratott a Werder Bremen, ők a Wolfsburgon kerekedtek felül és léptek el a Frankfurttól, valamint közeledtek a középmezőny végére (egyelőre viszont továbbra is osztályozósok). Kleinheisler László nem állt be.

Huszti Szabolcs ugyan végigjátszotta a már említett Eintracht leverkuseni bajnokiját, de sok köszönet nem volt benne: egyrészről nem érte el a 6,28-as csapatátlagot sem (6,2), másrészről 2-0-ra kikaptak és leszakadt a brémaiaktól.

Törökroszágban a sérült Futács Márkó legfeljebb a lelátóról szemlélhette, ahogy a Mersin ezúttal a Fenerbahce ellen marad alul (4-1-re) és lassan matematikailag is a kiesés szélére sodródik; míg Dzsudzsák Balázs és a Bursaspor csalódást keltve hazai pályán kapott ki a 7. Akhisartól, így maradt 9. Válogatottunk csapatkapitánya ráadásul csak a kispadon ülhetett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik