Légiósok

Kleinheisler lesz Junuzovic cseréje?

A Videotontól távozó középpályásnak kemény konkurenciája akad a Werdernél.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról a Rangadó.hu elsőként beszámolt, a korábbi híreket most már hivatalosan is megerősítve nyilvánossá vált, hogy Kleinheisler László fél év “parkolópálya” után valóban megfelelt a Bundesligában szereplő Werder Bremen próbajátékán és a német klub szerződtette a Videotontól a “Scholes” becenévre hallgató támadó középpályást.

Bár a Werder jelenleg csak két csapatot, a Hoffenheimet és a Hannovert előzi meg a Bundesliga tabelláján, ezzel 16., osztályozós helyen áll, természetesen egyáltalán nem lesz egyszerű a kezdőcsapatba kerülés kiharcolása. A Rangadó.hu most annak járt utána, hogy kik lehetnek a legnagyobb riválisai a Puskás Akadémia korábbi növendékének a csapaton belül.

A jobb lábas, elsősorban belső középpályást, azon belül is támadót játszó Kleinheislernek posztján négy riválisa akadhat. A Werder legtöbbször használt felállása a 4-5-1, amelyben a középső középpályás valamivel hátrébb helyezkedik el társainál. Ezt a hadrendet időnként megtörve, az ellenfélhez alkalmazkodva 5-4-1-ben és 4-4-2-ben is felállhat az ukrán Viktor Szkripnyik által irányított gárda. “Scholes” pozíciójában legtöbbször a 26 éves Philipp Bargfrede, a 35 éves brémai legenda, Clemens Fritz, a 28 éves Zlatko Junuzovic és a fiatal, 20 éves Florian Grillitsch kapott szerepet az ősszel. Ők négyen továbbra is a Werder keretét erősítik, egyikük sem távozott eddig a téli átigazolási időszakban.

Philipp Bargfrede igazi saját nevelésnek számít: 15 éves kora, 2004 óta tartozik a brémaiak kötelékébe, 2008 óta az első csapat tagja. Idén 13 meccsen kapott szerepet, több mint 120 meccse van már a Werdernél. Nem egy gólvágó, legtöbb idényében egyszer sem talált be, inkább védekező feladatokat lát el. Január 10-én Achilles-sérülést szenvedett, értéke 2 millió euró.

Clemens Fritz nagy veterán: huszonkétszeres német válogatott, pedig 2008-ban játszott utoljára a nemzeti tizenegyben. 2006-ban, csaknem 10 éve a Leverkusentől igazolt jelenlegi csapatához, ahol még egyszer sem játszott 20 meccsnél kevesebbet egy szezonon belül. Természetesen ő viseli a csapatkapitányi karszalagot is, de ez már csak az idény végéig lesz így, hiszen már bejelentette, hogy a nyáron visszavonul. Legutóbb 2011 augusztusában volt eredményes a Bundesligában.

Sokkal inkább Kleinheislerhez hasonló, támadó beállítottságú a több mint 40-szeres osztrák válogatott Zlatko Junuzovic, aki egyszemélyben a Werder kiváló pontrúgója is – őt nehéz lesz kiszorítani a kezdőből a magyar középpályásnak. 2012-ben az Austria Wientől érkezett, most nagyjából 7 millióért lehetne megszerezni a játékjogát. Tavaly 6 gólt lőtt a Bundesligában, idén 2-nél jár, mindkettőt a Hoffenheim ellen szerezte. 17 meccsből 14-szer játszott.

Az osztrák Florian Grillitsch Bargfredéhez hasonlóan szintén a Werder utánpótláscsapatain keresztül verekedte be magát a keretbe. 20 éves, nagyjából fél millió euróra taksálják az értékét. Idén 9 meccs van a lábában, abszolút támadó középpályásnak számít, góllal még nem rendelkezik.

Kleinheislernek tehát elsősorban Grillitschel és Junuzoviccsal kell majd megküzdenie azért, hogy pályára kerülhessen a Werderben – úgy fest, Szkripnyik két védekező szellemű és egy támadó szellemű középpályást szokott pályára küldeni középen. A realitás inkább az, hogy Junuzovic mögött ő kaphatja majd a fiatalabb osztrák játékperceit és persze akkor is beállíthatja majd a mester, ha a Werdernek sürgősen gólt kell szereznie, amihez kreatív játékosokra van szüksége.

Ez a kelleténél gyakrabban történik egyébként meg idén (is) a Brémával. A patinás, a 2000-es években stabil BL-szereplő klub ugyanis legutóbb 2009-10-ben végzett előkelő helyen, a harmadik pozícióban, azóta egy 9. hely a legjobbjuk. Kiesni egyelőre nem estek ki, de több szezonban is jó ideig annak szélén egyensúlyoztak – ahogy az idén is történik. Aligha ilyen szereplésről álmodnak a 4-szeres bajnoknál, még akkor sem, ha a keret összértéke és átlagértéke a mértékadó transfermarkt.de oldal alapján mindössze a 15. legmagasabb…

Olvasói sztorik