Légiósok

Kleinheisler: teljesült az álmom

Flottul mentek a dolgok szerdán Brémában, és ez nagyban köszönhető a Kleinheisler László szerződését tető alá hozó Nagy Mihálynak.

Kapcsolódó cikkek

Menedzserként egyengette világsztár induló karrierjét (a jelenleg az Atlético Madridot erősítő Jackson Martínez), a csapatában találni BL-győztest (Jakabfi Zsanett), s ő képviseli a Lech Poznanban szereplő Lovrencsics Gergő érdekeit is. Nagy Mihálynak azonban nem volt futballistája a Bundesligában – egészen a mai napig.

A szakember a nyolcvanas évek végén intett búcsút Magyarországnak, akkor még csak nem is sejtette, hogy csaknem három évtizeddel később futballmenedzserként keresi a kenyerét. Nagy a Stuttgarthoz közeli kisvárosban focizó fia révén került kapcsolatba a sportággal, előbb tolmácsként segített, majd magyar csapatok németországi edzőtáborozását szervezte. Az utóbbi hetekben többször is megszólaltatta a Rangadó.hu, hiszen az egyik legtöbbre taksált magyar fiatalnak igyekezett csapatot találni.

– Azokkal a játékosokkal szeretek foglalkozni, akikben érzek valami pluszt – kezdte Nagy Mihály. – Laci ilyen. Hihetetlen akaraterő dolgozik benne, tud küzdeni a céljaiért, és ez a mentalitás nagyon tetszik a németeknek. Fantasztikus pillanat volt, amikor odajött hozzám, és csillogó szemmel annyit mondott: Misi bácsi, teljesült az álmom…

Ahogy arról a menedzser beszámolt, a fiatal magyar futballista derekasan bírta a szerdai megpróbáltatásokat, s bár a viszontagságos keddi utazás (Brüsszelből repült volna Brémába, ám törölték a járatát, ezért Hamburgba ment, ahonnan Nagy Mihály fuvarozta új állomáshelyére) után nagyon fáradt volt, első brémai edzésén is odatette magát.
Laci beköszönt…

– Lacinak most két halaszthatatlan dolga van: fizikailag topformába kell lendülnie és a lehető leggyorsabban meg kell tanulnia németül – tette hozzá a menedzser. – Már beszéltünk róla, hogy a klub nyelvtanárt fogad mellé. A héten még itt vagyok vele, ám utána egyedül kell boldogulnia, de nem féltem. Akiben ilyen küzdőszellem van, az bármire képes…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik