Légiósok

Micsoda bók: Gyurcsó jobb a Celtic támadóinál

Egy brit elemzőoldal nagyon dicséri a skót klubbal hírbe hozott korábbi Vidi-szélsőt.

Kapcsolódó cikkek

A the4thofficial.net című, elsősorban elemzésekkel foglalkozó weboldal hosszabb cikkben foglalkozott a Videoton FC télen lejáró szerződésű és már biztosan távozó szélsőjével, Gyurcsó Ádámmal.

A Celtic a norvég Ronny Deila irányítása alatt győzelem nélkül búcsúzott az Európa Liga csoportkörében, ahová eleve úgy került, hogy kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjében az FF Malmö ellenében (és a bajnokságot is mindössze négy ponttal vezetik, igaz eggyel kevesebbet játszottak, mint az őket követő Aberdeen). A szurkolók elégedetlenek, változtatásokat szeretnének, ennek lehet része Gyurcsó Ádám is.

A hazai triplázásra (náluk még fut a Ligakupa) készülő Kelták több játékossal is bővítenék a csapatot, a Vidi 24 éves szélsője így épp kapóra jönne nekik a téli szünetben.

A cikk kiemeli, hogy Gyurcsó elsősorban sebességéről és gólszerzési képességeiről ismert, amire magassága és fizikuma egyaránt képessé teszi. Több mint 100 NB I-es meccsén már 20-nál is több gólnál jár. A lap megemlíti, hogy elutasította a szerződéshosszabbítási ajánlatokat, és magasabb szintre igazolna.

– Eddigi karrierje meglehetősen meggyőző és rendkívül megemelné a Celtic “tűzerejét”, ha Glasgow-ba igazolna. A 2010-11-es szezont a Videoton FC második csapatánál töltötte, ahol 6 gólt és 14 gólpasszt jegyzett, majd kölcsönbe került a Kecskeméthez, de fél év után klubja visszarendelte – írta a the4thofficial.net.

A szezonban hat gólnál és tíz asszisztnál járó támadó a weboldal szerint felkeltette a Celtic érdeklődését is, annak ellenére, hogy Stuart Armstrong és Callum McGregor személyében már két jó formában lévő szélsőt is foglalkoztatnak – a nyáron igazolt Scott Allan viszont egyelőre adós a jó teljesítménnyel, ahogy Derk Boerrister, James Foster és Gary Mackay-Steven sem élete szezonját futja ezen a poszton. A cikkben kiemelik, hogy Gyurcsó jobb adottságokkal rendelkezik a támadáshoz, mint esetleges posztkonkurensei, és fiatal kora miatt még rengeteget segíthetne a glasgow-iaknak az eredményes nemzetközi kupaszereplésben is.

Olvasói sztorik