NB I

Gyurcsó erősebb bajnokságba akar igazolni

A Videotont elhagyó játékos jó ajánlatot kapott a klubtól, de összejöhet a külföldi szerződés.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról honlapunk is beszámolt, Gyurcsó Ádám nem hosszabbítja meg decemberben lejáró szerződését, így január elsejével távozik a címvédő Videotontól. A két fél nem tudott megállapodni a közös folytatásról, ezért válnak el útjaik – mint az a klub honlapjának interjújából kiderül, nincs harag a felek között.

– Az elmúlt négy évben a Vidi egyik legmeghatározóbb játékosa lettél, sok nagy sikerből vetted ki a részed, nyertél bajnokságot, Ligakupát, van két Magyar Kupa-ezüstöd, játszhattál az Európa Ligában és a válogatottba is a klubnál nyújtott teljesítményed alapján kerültél be. Hogy emlékszel vissza erre az időszakra?

– Minden egy Magyar Kupa-találkozóval kezdődött. 2011 márciusában a Honvéddal találkoztunk a negyeddöntőben. A hatvanegyedik percben álltam be Gosztonyi András helyett és a kilencvenedik percben gólt is szereztem. Jól ment a játék, ami nagyon nagy lökést adott a későbbiekre. Azon a tavaszon az NB I-ben is bemutatkoztam, az utolsó fordulóban, Újpesten. Így tagja voltam az első bajnokcsapatnak, bár sok közöm még nem volt ehhez a sikerhez. Az őszt Kecskeméten töltöttem kölcsönben, ahol szereztem egy kis rutint, gólokat lőttem, gólpasszokat adtam, így télen már a Vidi első csapatánál kezdtem a felkészülést. Könnyen beilleszkedtem, és tényleg lehet mondani, hogy azóta a csapat egyik fontos láncszeme vagyok. Kevés meccset hagytam ki az elmúlt három és fél évben, és ahogy említetted, nagy sikereket értünk el.

– Mire vagy a legbüszkébb?

– Nem tudok egyet mondani, mondok inkább hármat. A már említett első gól a Vidben mindenképp ide tartozik, ahogy a tavalyi bajnoki cím is, valamint az Európa Liga. Utóbbiból a Trabzonspor elleni visszavágót emelném ki, amikor főtáblára kerültünk. Telt ház volt Sóstón, az egész ország mögöttünk állt, ráadásul tizenegyesekkel nyertünk, amiből egyet én lőttem be.

– Többször átalakult a keret az elmúlt négy évben, vezetőedzők jöttek-mentek, melyik csapatban volt a legjobb focizni?

– A tavalyi együttest tenném az élre, hozzátéve, hogy bár az eredményeink idén nem olyanok, mint amilyet szerettünk volna, a mostani társaság is remek. De tavaly szinte minden összejött, ráadásul aktív résztvevője voltam a bajnoki címnek, hat gólt szereztem a szezonban és elég sok gólpasszt kiosztottam.

– Arról még nem tudunk beszélni, hogy hol folytatod, így azt kérdezem, milyen célokkal vágsz neki a következő éveknek?

– Remélem, hogy sikerül egy magyarnál erősebb bajnokságba igazolnom, és ott megállom a helyem. Talán ez a legjobb pillanat, hogy kipróbáljam magam külföldön, ami azt hiszem, minden magyar futballista álma, így az enyém is. Mindenek előtt azonban a szombati mérkőzésre készülök, hiszen az még előttünk van, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredményt érünk el. Győzelemmel és góllal szeretnék búcsúzni a szurkolóktól, Sóstótól és a Viditől. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Puskás Akadémiának, ahol kezdtem a pályafutásomat és természetesen a Videoton FC-nek, ahol a legnagyobb sikereimet elértem. Voltak nehezebb szezonok, amikor nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy elterveztük, de én csak a szépre fogok emlékezni a székesfehérvári évekből.

– Mit üzensz a szurkolóknak, akik végigkövették a pályafutásodat piros-kékben?

– Legelőször is köszönöm nekik a támogatást, azt, hogy mögöttünk állnak, rengeteget jelent az ő jelenlétük. Remélem, hogy a jövőben is biztatják a csapatot, egyre többen jönnek majd Vidi-meccsre, és sok nagy fehérvári sikerben lesz még részük!

Gyurcsó Ádám távozásával kapcsolatban megkérdezték Kovács Zoltán sportigazgatót is.

– Természetesen nagyon sajnálom, hogy elhagyja a klubot Ádám, hiszen a csapat egyik meghatározó tagja, fontos láncszeme volt. Amikor augusztusban kineveztek a Videoton FC sportigazgatójának, az első dolgaim egyike volt, hogy leüljek vele tárgyalni a folytatásról. Ádám végig nagyon korrekt és egyenes volt, elmondta, hogy elsősorban külföldön képzeli el a folytatást, amire a legnagyobb esélye akkor van, ha szabadon igazolható játékosként kerül a piacra. Nagyon kedvező szerződést kínáltunk neki, és elmondtam, ha nem sikerül külföldi csapatot találnia, a Vidi továbbra is számít rá. A héten azonban kiderült, hogy erre nem kerül sor, egy másik bajnokságba igazolhat télen. Sok sikert kívánok a további pályafutásához – nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán.

Olvasói sztorik