Légiósok

Nincs mese: Nikolics a világ legjobb formában lévő támadója!

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi a fasorban sincs, Böde Dániel viszont befért a legjobb 25-be.

Kapcsolódó cikkek

Mint beszámoltunk róla, Nikolics Nemanja a gólpassza mellett egy gólt is szerzett a Wisla Kraków elleni lengyel bajnokiján, ezzel főszereplő volt a 2-0-s siker során. A két megmozdulása két pontot ért a transfermarkt.de honlap „kanadai táblázatán”, ahol a gólokat és a gólpasszokat összesítik. Nikolics így előzni tudott, 20 bajnoki góljával és hat gólpasszával, 26 ponttal jelenleg ő számít a világ legjobb formában lévő támadójának.

De nézzük, kik is állnak mögötte! Az ukrán Sahtar Doneck brazil játékosa, Alex Teixeira (25 pont) a második, ő Nikolics legnagyobb riválisa ebben a versengésben. Gólokban erősebb, gólpasszokban gyengébb, mint a magyar válogatott támadója. Mint a táblázatból is látható, a brazil értéke 23 millió euró a honlap szerint – ehhez képest Nikolicsot csak 1,3 millióra taksálják.

A harmadik helyen a szlovén NK Olimpija támadója, Andraz Sporar szerepel (22 pont), ő és a Svájcban focizó Munas Dabbur (22 pont) viszonylag ismeretlennek számít a névsorban.

Nem úgy az ötödik helyen álló Hulk (22 pont), az orosz Zenit brazil világklasszisa, aki gólpasszokban kiemelkedik a mezőnyből, a hálót viszont a megszokottnál kevesebbszer zörgette meg idén – a honlap 37 millió euróban határozta meg az értékét.

A táblázat alsóbb régióiból néhány sztárt kiemelve: Pierre-Emerick Aubameyang (Dortmund) 20 pontjával a hetedik, Neymar (Barcelona) ugyanennyivel a nyolcadik helyen áll, Zlatan Ibrahimovic (PSG) 18 egységgel a kilencedik, Robert Lewandowski 17-tel a 14., míg szintén 17-tel az idén berobbanó Jamie Vardy (Leicester City) a 15., Luis Suárez (Barcelona) pedig a 17. pozíciót foglalja el.

Cristiano Ronaldo csak a 76., Lionel Messi pedig nem szerepel a listán, befért viszont a legjobb 25-be a Ferencvárosban játszó, 12 gólnál és négy gólpassznál járó Böde Dániel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik