Légiósok

Videó: Nikolicsnak öt perc kellett az újabb gólhoz

Fél óra elteltével pedig már a dupla is megvan a Legia Warszawa magyar támadójának.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel élvonalban is bajnokikat rendeznek hét közben: szerda este a Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia Warszawa a Lecznát fogadta a 18. fordulóban. A mérkőzésen a varsóiak magyar gólfelelőse kezdőként lépett pályára, és mindössze öt perc elteltével meg is szerezte a találkozó első, összességében saját 18. bajnoki gólját. A mérkőzés 32. percében jött a 19. is: már 2-0-ra vezetett a Legia. A magyar támadót 2-0-nál a 84. percben cserélte le (ismét) vastaps közepette az edzője: a Legia végül 2-1-re nyert.

Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid együttese, a bajnoki címvédő Lech Poznan több mint hetven percen keresztül emberelőnyben futballozott Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków ellen, és hazai pályán 2-0-ra győzött. Lovrencsics nem szerepelt a keretben, Kádár és Holman a cseresorból figyelte a találkozót, amelyet a vesztes krakkóiaknál Guzmics végigjátszott.

A Legia a második, a Wisla a hetedik, a Lech pedig a kilencedik helyen áll a tabellán, 18 fordulót követően.

https://www.youtube.com/watch?v=cwCdVOn86uU

https://www.youtube.com/watch?v=VsaHO_rN8h4

Bejutott a Belga Kupa legjobb nyolc csapata közé Köteles László együttese, a KRC Genk, miután hazai pályán 1-1-et játszott a Charleroi ellen, a tizenegyespárbajt pedig 5-4-re megnyerte. A magyar kapus a kispadról nézte a meccset.

Olvasói sztorik