Légiósok

Újabb lengyel ajánlat várható Kleinheislerért

Az ember, aki megnyitotta a lengyel piacot – Nagy Mihály játékosmenedzser nyilatkozott a Rangadó.hu-nak.

Kapcsolódó cikkek

Nagy Mihály jól ismeri a lengyel futballkultúrát, hiszen most már sok éve „importál” játékosokat Magyarországról az Ekstraklasába, a lengyel első osztályba. A Majoros–Abwo–Lovrencsics fővonulathoz számos más játékos is tartozik, és a sor bővülhet: több magyar labdarúgó, például Kleinheisler László is oda igazolhat a közeljövőben. Két „magyar” csapat, a Lech Poznan és a Legia Warszawa hamarosan akár a Lengyel Kupa fináléjában is összecsaphat, amennyiben sikerrel veszik az elődöntő jelentette akadályt.

Nagy szerint egyértelműen a Lech és a Legia csatája a legfontosabb összecsapás Lengyelországban, ezt nézik a legtöbben akár a helyszínről, akár televízión keresztül. Nem mellékes, hogy a kupa presztízse egyébként is igen magas, hiszen, ahogy mindenhol, itt is kiugrási lehetőséget nyújt azáltal, hogy nemzetközi szereplésre feljogosító pozícióval kecsegtet.

A menedzser kiemelte: különösen fontos volna most ez a Lechnek, amely pocsék szezonrajtja után hétvégi sikerével (a Pogon Szczecint verték 2-0-ra idegenben) végre elmozdult a kiesőzónából, de az első 3-4 hely még messze van. Pedig a bajnokság esélyesének előzetesen mindig elsősorban ez a két csapat, valamint Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków számít – most viszont a cél csak a rájátszásos rendszerű pontvadászat első nyolc helyének, azaz felsőházának elérése lehet a poznaniak számára.

– Általában nekem szólnak, ha egy lengyel klub magyar játékost szeretne igazolni – mondja Nagy már azt magyarázva, miért kerülnek Lengyelországba nagy számban hazánk játékosai. – Tudják, hogy ha velem beszélnek, tiszta képet kapnak az illetőről, nem csak a saját hasznomat lesem. A lengyel ligát is ismerem, így elég jól be tudom határolni, melyik csapatnak milyen típusú játékosra lenne szüksége és illik-e a szemléletükbe.

Nagy vélekedése szerint – és a tények őt igazolják – a lengyel ligából bárhová tovább lehet lépni. Minden egyes meccsen olasz, német és más topligák csapatainak megfigyelői lepik el a lelátókat. Különösen igaz ez a Lech–Legia párharcokra. Azt azonban nem tudja, hogy lesz-e olyan magyar játékos, aki a közeljövőben Lengyelországból feljebb válthat.

– Erről nincsenek információim. Elképzelhetőnek elképzelhető, hiszen Lovrencsics például nemrég varázslatos gólpasszal jelentkezett, Kádárt pedig a televízió is igencsak dicséri. De persze ugyanígy beszélhetünk Guzmicsról vagy Nikolicsról is. A magyar bajnokság ázsiója alaposan megnövekedett a lengyelek szemében – véli Nagy.

Arról viszont nem szeretne beszélni, kik azok, akik akár már a télen északabbra kerülhetnek. – A nevek megvannak egy listán, de ez úgyis csak akkor lesz érdekes, ha a hivatalos bejelentés is megtörténik – mondja nevetve.

Nagy Mihály Kleinheisler László menedzsere is. A válogatott újdonsült hősével kapcsolatban a napokban a rossz nyelvek azt mondják: a Videoton még a játékengedélyét sem kérte ki.

– Erről nem tudok. Munkaszerződése van a klubbal, de az ilyen jellegű dolgokba a menedzsereket nem vonják be. A nyáron már érkezett érte ajánlat a Slask Wroclawtól, várható, hogy újra próbálkoznak majd – nyilatkozta erről Nagy Mihály.

Olvasói sztorik