Nemzetközi foci

Két konkrét ajánlata is van Lovrencsicsnek

Kiverte a biztosítékot Nagy Mihály menedzsernél a cikkünk, melyben arról írtunk, hogy veszélybe kerülhet Lovrencsics Gergő és Holman Dávid pozíciója Poznanban. Az előbbi futballista menedzsere érdekes információkat osztott meg a Rangadóval.

Kapcsolódó cikkek

A szokásos forgatókönyv szerint haladnak a Lech Poznannál: borzasztóan szerepel a bajnoki címvédő (az 1-2-8-as mutató az utolsó helyet jelenti az Ekstraklasában), repült is a korábbi sikeredző, Maciej Skorza. A helyét a korábban a Legia Warszawánál és az Osasunánál is tevékenykedő Jan Urban veszi át, ám egyes hírek szerint a „tisztogatásnak” ezzel közel sincs vége.

Az Ekstraklasa.net információi szerint kilenc játékos kerülhet átadólistára az év végén, köztük két magyar, Holman és a korábbi közönségkedvenc, a magyar válogatott görögországi Eb-selejtezőjén remek gólt fejelő Lovrencsics. Ez az a pont, amikor átadjuk a szót a FIFA-licences Nagy Mihálynak.

– Elég jó a kapcsolatom Piotr Rutkowskival, a Lech alelnökével, én lennék az első, aki megtudja, ha Gergő állása veszélybe kerül – kezdte a menedzser. – Az biztos, hogy a bajnokcsapat vezetői rosszul viselik a gyengélkedést, az edzőcserével nyilván azt akarják, hogy meginduljon felfelé az együttes. Szomorúan olvastam ugyanakkor, hogy kirúgnák Lovrencsicset, vagy akár Holmant: ez nem több a lengyel sajtó találgatásánál.

Nagy Mihály hozzátette, három hete járt legutóbb Poznanban, beszélt a klub vezetőivel, akik szóba sem hoztak egy ilyen – kenyértöréssel végződő – lehetőséget. A menedzser egyébiránt nagyon örült futballistája athéni góljának, és elárulta, van B-tervük, hiszen a lengyel bajnokságban évek óta remek teljesítményt nyújtó Lovrencsics kapós játékosnak számít.

– Gergőt jővő nyárig köti szerződés a Lech Poznanhoz, és leszögezhetem, minden energiáját arra fordítja, hogy hozzájáruljon a csapat mielőbbi felemelkedéséhez – jelentette ki Nagy. – Ugyanakkor elárulhatom, van más lehetősége is. Két konkrét ajánlata is van, az egyiket egy lengyel, a másikat egy külföldi klub tette.

Olvasói sztorik