Légiósok

Kirúgják Lovrencsicset és Holmant?

Küszöbön az edzőváltás Poznanban: távozhat a bajnokcsapat trénere, Maciej Skorza.

Kapcsolódó cikkek

Európa legrosszabb bajnokcsapata a lengyel Lech Poznań, amely 11 forduló után a tabella utolsó helyén áll. Nem csoda, hogy a szurkolóknak elegük lett, és nyílt levelet írt Jacek Rutkowski tulajdonosnak. Választ vártak arra a kérdésre, hogyan szeretne a klub kijutni a jelenlegi krízisből. A tulaj végül reagált, de túl sok konkrétumot nem tartalmaztak sorai. A tragikus szereplésnek tudható be, hogy körülbelül hatezerrel csökkent a nézőszám a tavalyi átlaghoz képest. Bár mostanság is többen járnak meccsre Poznanban (átlagosan 14 485 fő), mint a magyar NB I-es fordulók többségében összesen…

Ezen héten számos értesülés látott napvilágot az edzőváltással kapcsolatban. Hiába nyert bajnoki aranyat tavasszal Maciej Skorza, a napjai immár meg vannak számlálva a lehetséges utódok között ott van Jan Urban, Jan Kocian, Dariusz Wdowczyk, valamint Henning Berg.

Most úgy néz ki, hogy Karol Klimczak elnök álláspontja győz Jacek Rutkowski tulajdonoséval szemben, és lesz edzőváltás. A legesélyesebb jelül Jan Urban, aki a varsói Legiával kétszer volt bajnok, legutóbb pedig a spanyol Osasuna trénere volt.

Az Ekstraklasa.net információi szerint kilenc játékos kerülhet átadólistára az év végén. Külön kiemelik Holman Dávidot, aki nagy csalódást okozott. Skorza korábban dicsérte, hogy négy poszton is képes játszani, de a cikk szerint kiderült, hogy egyen sem… Lovrencsics Gergő esetében felhozzák, hogy a sérülése után csupán árnyéka önmagának. Úgy tűnik, hogy a magyarok közül csak Kádár Tamás pozíciója biztos.

A Lech tehát a jelek szerint edzőt és keretet is cserél – mindez az Ekstraklasa.hu Facebook-oldalának beszámolójából derül ki.

Olvasói sztorik