Nemzetközi foci

A Juventusnál még mindig jobb a Videoton

Európában csupán két bajnok kezdett gyengébben, mint a magyar élvonal címvédője.

Kapcsolódó cikkek

Tíz forduló után három győzelemmel és hét vereséggel a kiesőhelyet jelentő 11. pozícióban áll a Videoton. A bajnoki címvédő az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában a sereghajtó Békéscsaba otthonában kapott ki 2-0-ra, ezzel visszacsúszott az utolsó előtti pozícióba.

A bajnok pocsék rajtja kapcsán a Rangadó.hu összeállításában kitekintettünk az UEFA égisze alá tartozó pontvadászokba, és megnéztük, vajon a nyáron induló bajnokságok közül hol kezdett még hasonlóan gyengén a bajnokcsapat.

Megállapítható, hogy a Videoton bizony Európa egyik leggyengébben kezdő alakulata, de azért nem az utolsó a sorban. Magyar vonatkozása viszont – sajnos – van a negatív listának: a fordított rangsor tetején ugyanis a lengyel címvédő Lech Poznan áll, soraiban Lovrencsics Gergővel, Kádár Tamással és Holman Dáviddal. Az Európa Ligában éppen a Videotont búcsúztató (összesítésben 4-0) együttes tíz bajnokiján mindössze öt pontot gyűjtött odahaza, és az utolsó helyen áll az Ekstraklasában.

A Lech a megszerezhető pontjainak mindössze 16 százalékát gyűjtötte be. Ennél valamivel jobb a mutatója a második leggyengébben rajtoló bajnoknak, az olasz Juventusnak. A zebramezes sztárcsapat hat meccsén öt pontot könyvelhetett el a Serie A-ban, ami kicsivel több, mint 27 százalékos mutatónak számít. A Juve nem áll kiesőhelyen – 15. a bajnokságban –, ellentétben a veszélyzónába tartozó Videotonnal, amely harminc megszerezhető pontjából eddig csak kilencet tudott elkönyvelni (30%).

Szintén gyengén rajtolt az angol Chelsea, amely eddigi hét Premier League-meccsén nyolc pontnak örülhetett csupán (38.1%), ezzel a 15. helyen áll.

A fenti csapatokon kívül azonban nincs más címvédő Európában, amely legalább öt bajnokit lejátszva ne szerezte volna meg a begyűjthető pontok legalább felét.

Olvasói sztorik