Válogatott

No de mi lesz most Kleinheislerrel?

Storck kapitány imádja, Oslóban hős lett, a Videoton jegeli, vinné a Slask Wroclaw: egyre valószínűtlenebb, ami Kleinheisler Lászlóval történik…

Kapcsolódó cikkek

Csütörtök este óta még abszurdabb Kleinheisler sztorija, hiszen a Scholesnak becézett futballista nemcsak, hogy a kezdőben kapott helyet, győztes gólt szerzett Norvégiában az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb találkozóján. Október végén a fiatal játékos kerettagságára is felkaptuk a fejünket, hiszen Kleinheislerre annak ellenére számított Bernd Storck szövetségi kapitány, hogy a teljes idényben egyetlen percet sem játszott a klubjában.

A középpályás a Videoton alkalmazottja, edzésen megjelenhet, a meccseken azonban nincs keresnivalója – sem az első, sem a második csapatban. Ahogy azt a Rangadó.hu elsőként megírta, a középpályás „bűne” annyi, hogy nem akarta meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését a Vidivel. Úgy tudjuk, még a korábbi sportigazgató, Burcsa Győző jelentette ki, hogy a klub nem tart igényt Kleinheislerre, de azért kössön új, három évre szóló szerződést, és menjen vissza Felcsútra. Csakhogy Kleinheisler László ebbe nem ment bele, és jött is a bosszú: ez esetben nem játszhat a Videoton egyetlen csapatában sem…

Értesüléseink szerint a játékos jegelését a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója, Orbán Viktor rendelte el. Kleinheisler a miniszterelnök egyik legnagyobb kedvence volt, ezért is tekintette személyes sértésnek, hogy a középpályás nem hosszabbított.

Ha nincs Storck ragaszkodása, ha a futballista nem került volna csapatba, most senki sem beszélne róla, ám Kleinheisler „belecsapott a lecsóba”, s góllal tette emlékezetessé élete első felnőtt válogatottságát. De vajon ezek után hogyan tovább?

Alighanem minden klub büszke lenne rá, ha a játékosa győztes gólt szerez a nemzeti együttesben – a Videoton a kivétel. A fehérváriak honlapján úgy tudósítottak a norvég-magyarról, hogy nem írták le, Kleinheisler az ő focistájuk, kész csoda, hogy egy másik cikkben olvashattuk, hogy „Scholes” fontos góllal debütált, majd meg is szólaltatták a hőst. Kleinheisler, ahogy azt már korábban kiszúrtuk, sem az első, sem a második keret játékosai között nem szerepel a klubportálon.

– Nem hiszem, hogy bármi is változna ezzel a góllal – jelentette ki a labdarúgó menedzsere, a Németországban élő Nagy Mihály. – Laci szerződése jövő júniusban jár le, fogalmunk sincs, mit akarnak a döntéshozók. Jómagam csöndben örülök a sikerének, és elmondhatatlanul hálás vagyok Storcknak, amiért hitt a futballistámban. A kapitány és a segítője, Andy Möller „német szemmel” kiszúrta, hogy ilyen labdarúgóra van szükség. Laci hihetetlenül motivált és rettentően dolgozik benne a győzni akarás. Az oslói meccs után éjjel fél kettőig beszélgettem vele, azt hangsúlyozta, valóra vált az álma azzal, hogy magára húzhatta a címeres mezt.

Nyílt titok, hogy több magyar együttes mellett a lengyel élvonal 14. helyén álló Slask Wroclaw szerződtetné a norvégiai hőst, a menedzsere szerint a klub a téli igazolási szezonban ismét megpróbálja megpuhítani a Videotont. Nem lesz könnyű dolga…

A Rangadó.hu igyekezett megtudni, Kleinheisler László gólja, illetve álomszerű válogatott bemutatkozása változtat-e valamit a székesfehérvári helyzetén, megítélésén? Illetve: hajlandó-e elengedni a Videoton a télen?

Íme a válasz: „a Videoton FC nevében köszönjük a megkeresést, jelenleg nem kívánunk élni a megjelenési lehetőséggel…”

Olvasói sztorik