Légiósok

A BL-szintű ellenfelet is elveri Dárdai csapata?

Rangadót rangadóra „halmoz” a Hertha a Bundesligában; nem Bogdán a favorit a Chelsea ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Javítania kell Köteleséknek

Köteles László együttese, a belga KRC Genk az utolsó előtti Lokerent fogadja az első osztály 14. fordulójában. A magyar kapus csapata sincs jó formában: legutóbbi két bajnokiját elveszítette.

A Guzmics Richárdot is foglalkoztató Wisla Kraków a Ruch Chorzówot látja vendégül a lengyel bajnokság 14. fordulójának nyitónapján.

A német másodosztályban a 13. fordulóval folytatódnak a küzdelmek: Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth a kiesőhelyen álló Düsseldorf vendégeként harcolhat az újabb pontokért.

A Bölöni László és Szentes Lázár irányította Al-Ittihad a listavezető, még hibátlan Al-Hilal ellen játszik rangadót a szaúdi bajnokság ötödik fordulójában.

Szombat – Újabb erőpróba a Hertha számára

Bár Bogdán Ádám a hétközi Ligakupa-meccsen gyakorlatilag a Liverpool egyik legjobbja volt, a helyi lapok szerint ez nem befolyásolja Jürgen Klopp menedzsert, így ezúttal is csak cserekapus lesz a válogatott hálóőr – a Pool a Chelsea ellen játszik rangadót szombaton az angol bajnokság 11. fordulójában.

A finn bajnokságban a bennmaradásért harcol a szegedi születésű Gruborovics Tamást is soraiban tudó KooTeePee. Odahaza játszik az együttes a PK-35 Vantaa elleni visszavágón – az első meccs 0-0 lett.

Újabb nehéz meccs vár a holland bajnokság újoncára, a Vida Krisztofert is foglalkoztató De Graafschapra: a még mindig nyeretlen együttes a PSV Eindhovent fogadja a 11. fordulóban.

Az utolsó fordulót rendezik a kínai első osztályban. A Huszti Szabolcsot és Elek Ákost is foglalkoztató Csangcsun Jataj a kiesés ellen harcoló Guizsou Renhe vendége lesz. Husztiék legfeljebb egy helyet javíthatnak a mostani kilencedik pozíciójukon, de egy vereséggel akár hármat is bukhatnak.

A lengyel bajnokság gólkirály-jelöltje, Nikolics Nemnja csapata, a Legia Warszawa a Lechia Gdansk vendége lesz a 14. fordulóban, míg a Lovrencsics Gergőt, Kádár Tamást és Holman Dávidot is soraiban tudó Lech Poznan az elmúlt öt bajnokiján nyeretlen Slask Wroclaw otthonába látogat.

Dárdai Pál csapata, a német Bundesliga ötödik helyén álló Hertha BSC az öt vereséggel kezdő, ám azóta zsinórban öt győzelmet arató, Bajnokok Ligája-résztvevő Borussia Mönchengladbachot fogadja a 11. fordulóban. Szalai Ádám új edző előtt bizonyíthat, kérdés, így sikerül-e helyet szerezni a Hoffenheimben – az együttes az 1.FC Köln vendége lesz. A harmadosztályban a 15. fordulót rendezik: a Miriuta László vezette Energie Cottbus a Sonnenhof otthonába látogat, míg Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers az Aalent látja vendégül.

Az olasz másodosztály 11. fordulójában Adorján Krisztián klubja, a zsinórban három győzelmet elkönyvelő Novara a Bari vendégeként folytathatja jó sorozatát.

A sereghajtó Petrolul Ploiesti lesz a Bőle Lukácsot is foglalkoztató CSMS Iasi ellenfele a román bajnokság 16. fordulójában.

Megyeri Balázs együttese, a spanyol Getafe CF a Barcelonát fogadja a spanyol élvonal tizedik fordulójában.

Vasárnap – Újabb Sándor-gólnak örülhetünk?

Az ausztrál bajnokság negyedik fordulójában Sándor György klubja, a Perth Glory a még nyeretlen WS Wanderers otthonában lép pályára.

A német élvonal 11. fordulójában a Stieber Zoltánt is soraiban tudó Hamburger SV a HSV Hannover ellen szerezhet újabb fontos pontokat. A másodosztály 13. fordulójában akár élre is ugorhat a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot foglalkoztató RB Leipzig: a második helyen álló együttes a Sandhausen vendége lesz, míg Simon Krisztián csapata, a még nyeretlen 1860 München a sereghajtó Duisburg ellen szerezheti meg első bajnoki győzelmét.

A szezon utolsó előtti bajnokiját játssza Kovács Péter norvég klubja, a Sarpsborg 08. Az ellenfél a Lilleström lesz a 29. fordulóban. A lényegi kérdések már eldőltek: a magyar csatár csapata bennmaradt.

A Savona vendége lesz Forgács Dávid csapata, az olasz harmadosztály B-csoportjában játszó, még veretlen AC Pisa.

Vadócz Krisztián együttese, a spanyol másodosztályú Deportivo Alavés az Albacetét fogadja a bajnokság 11. fordulójában.

A svájci élvonal 14. fordulójában Vanczák Vilmos klubja, az FC Sion a Luganóhoz látogat.

A szlovák bajnokságban a 15. fordulót rendezik: Priskin Tamás csapata, a zsinórban öt győzelemmel álló Slovan Bratislava a Ruzomberok otthonába látogat.

Hétfő – Vécsei ismét bizonyíthat

A Vécsei Bálintot is soraiban tudó, olasz harmadosztályú (C-csoport) Lecce a Monopoli ellen játszik a kilencedik fordulóban.

Olvasói sztorik