Válogatott

Németh Krisztián Oslóban csatlakozik; Dzsudzsák és Nikolics az utolsó pillanatban érkezik

Hiába az NB I-es forduló halasztása, a kulcsjátékosok csak az utolsó pillanatban tudnak csatlakozni a válogatotthoz.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott emlékezetes körülmények között csúszott le a 2016-os franciaországi Eb-szereplésről – legalábbis egyenes ágon. A pótselejtezőn Norvégiával kell szembenéznie fiainknak, a mérkőzéseket még idén, pontosabban november 12-én és 15-én rendezik.

Fontos dolog ez a válogatott újkori történelmében, olyannyira, hogy az MLSZ döntésének értelmében a magyar bajnokság 15. fordulóját – amelyet november hetedikén játszottak volna – elhalasztották.

Ez Bernd Storck szövetségi kapitány kifejezett kérése volt, hogy tudjon együtt dolgozni a kerettel. A német kapitánynak azonban nem volt “szerencséje”, mert több külföldön játszó, a nemzeti csapatban kulcsszerepet betöltő labdarúgó is csak vasárnap lép pályára klubjában.

A görögök elleni keretet vettük alapul

A legutóbbi, Feröer-szigetek és Görögország elleni selejtezőre készülő keretből Király Gábor, Dibusz Dénes, Fiola Attila, Osváth Attila, Juhász Roland, Lang Ádám, Bosnjak Predrag, Leandro, Nagy Ádám, Márkvárt Dávid, Gera Zoltán, Bódi Ádám és Böde Dániel azok, akik az NB I-ben játszanak. A többiek, Bogdán Ádám, Vanczák Vilmos, Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Kalmár Zsolt, Tőzsér Dániel, Elek Ákos, Lovrencsics Gergő, Nikolics Nemanja, Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Priskin Tamás lehetnek azok, akiknek külföldi klubja kevéssel a selejtezők előtt is feladatot adhat.

Játékosról-játékosra

Kezdjük a kapussal, Bogdán Ádámmal. A Liverpool november nyolcadikán, vasárnap 17:00-ai kezdettel találkozik a Crystal Palace gárdájával, ez lesz a Premier League-forduló utolsó meccse.

Vanczák Vilmos és a Sion is vasárnap játszik (illetve alighanem csak utóbbi), 13:45-kor a jelenleg 4., EL-szereplést érő helyen álló Luzern lesz az ellenfél.

Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő a Lech Poznannal szintúgy vasárnap lépnek pályára. 15:30-tól a 9. Górnik Leczna jön szembe velük.

Guzmics Richárd jobban járt, hiszen a Wislával már pénteken 18:00-kor letudja meccsét, a most 8. Zaglebie Lubinhoz látogatnak.

Később csatlakozhat Kalmár Zsolt is: a Red Bull Leipzig magyarja vasárnap 13:30-kor még a 11. Kaiserslautern ellen küzd majd a Bundesliga 2-ben.

Természetesen a 46 meccses angol másodosztályban sem áll meg az élet, de tisztelik a válogatott meccsnapokat: egy kivételével minden találkozóra szombaton 16:00-kor kerül sor, így Tőzsér és a QPR 19. Preston elleni csatájára is. A helyzetet rontja, hogy az azt megelőző kedden hétközi fordulót rendeznek.

Elek Ákos beépítésével nem lesz gond, mert a kínai bajnokságból már csak egy forduló van hátra, amelyet október 31-én reggel rendeznek, így a Csangcsun légiósa már korán elkezdhet a válogatottra fókuszálni.

Még egy lengyelországi légiósa van a magyar válogatottnak. A góllövőlistán élen álló Nikolics Nemanja a Legia Varsóval csak vasárnap este 6-kor lép pályára, ráadásul ellenfelük a jelenleg második helyen tanyázó Pogon Szeczecin lesz. Kemény ütközet későn – Niko izzasztó hét elé nézhet.

Könnyen lehet, hogy a válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák csatlakozhat utoljára. A Bursaspor nyolcadikán, vasárnap 19:15-kor a Török Szuperligában élen álló Besiktast fogadja. Az isztambuliak eddig csak egyszer, még a bajnokság elején veszítettek.

Priskin Tamás jelenleg második a Slovannal. Szombaton 17:00-tól a középmezőnyben álló Senicát fogadják.

Németh Krisztiáné. Az, hogy neki lesz-e még fellépése a válogatott meccs tájékán, az attól függ, hogy október 30-án hajnalban a Kansas mire megy idegenben a Portland Timbers gárdájával. Ha nyernek, akkor november másodikán és kilencedikén hajnalban a Vancouver Whitecaps ellen lesz jelenése Némethnek. Ha klubja mindkét meccsen igényt tart rá, akkor ő egy hosszú utazás után, az utolsó pillanatban, Oslóban csatlakozhat a kerethez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik