Nemzetközi foci

Hivatalos az Eb-menetrend: érinti a magyarokat is?

Párizsban kezdődik és ér véget a 2016-os Európa-bajnokság.

Kapcsolódó cikkek

Harcban áll az Európa-bajnoki részvételért a magyar válogatott. Mint ismert, a mieink november 12-én és 15-én Norvégia ellen játsszák az oda-visszavágós pótselejtezőt, ezt követően alakul ki a jövő nyári, franciaországi torna 24 csapatos mezőnye.

Közben a házigazda természetesen már gőzerővel készül a rendezésre: immár a menetrendje is hivatalossá válta június 10-től július 10-ig tartó kontinensviadalnak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának beszámolója szerint a nyitómeccsnek – melynek egyik résztvevője a házigazda francia válogatott lesz – a Párizs északi részén található Saint-Denis stadion, a Stade de France ad otthont június 10-én, pénteken 21 órától. Összesen 51 mérkőzést játszanak a csapatok: a finálét szintén a 81 338 férőhelyes arénában bonyolítják le.

Összesen tíz helyszínen rendeznek meccseket: a főváros két stadionja mellett (Stade de France, Parc des Princes) Lyon, Marseille, Lille, Saint-Étienne, Nice, Lens, Toulouse és Bordeaux is legalább négy-négy Európa-bajnoki találkozónak ad otthont. Már a csoportmeccsek alatt is váltják egymást a helyszínek: a csapatok a három-három csoportmeccsüket kivétel nélkül különböző stadionban játsszák le.

Az első három hely érhet továbbjutást

Ahogy arról korábban már szó esett, a hatcsoportos csoportkörből a kvartettek első két helyezettjei juthatnak tovább, kiegészülve a legjobb négy csoporthamadikkal. A legjobb 16 mezőnye ezután egyenes kieséses szakaszban halad tovább.

A csoportmérkőzések hivatalos időpontjai 15 óra, 18 óra és 21 óra lesznek – ez alól kivétel az utolsó forduló, amikor a csoportellenfelek azonos időben vívják a mérkőzéseiket.

Olvasói sztorik