Válogatott

A bukiknál tuti vesztes a magyar válogatott

A fogadóirodák kivétel nélkül a magyar válogatott kiesésére számítanak az Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, a magyar válogatott Norvégiával játszik az Európa-bajnoki pótselejtezőn. Az egyik legnehezebb rivális jutott a mieinknek: a csoportharmadikak közül a norvégok gyűjtötték a legtöbb pontot (19) – az olasz és a horvát válogatott előzte meg őket a H-csoportban… –, ráadásul immár 1981 óra nyeretlenek vagyunk ellenük.

Bár Bernd Storck szövetségi kapitány a pótselejtező sajtótájékoztatóján elmondta, ötven-ötven százalék esélye van a két félnek a továbbjutásra, a szakértők szerint nincsenek túl jó kilátásaink, amit a fogadóirodák által előzetesen meghatározott szorzók is igazolnak.

A magyar válogatott Norvégiában kezd, november 12-én csütörtökön. Több portál is felvette már a kínálatai közé a pótselejtezőket, így a norvég–magyar mérkőzést is. A találkozó kimenetét tekintve kellemetlen számok jönnek szembe: a norvég győzelemre 1.8 körüli szorzóért lehet jelen pillanatban fogadni – de van, ahol csak 1.6-et ér a norvégok hazai győzelme –, míg azért, hogy a magyar válogatott legalább egy döntetlent elér az első meccsen, akár 3.5-szeres pénz is járhat. A magyar sikert gyakorlatilag kizárják: a legtöbb iroda 4.5 feletti szorzóval kínálja ezt az opciót.

Az oda-visszavágós rendszerben az idegenben lőtt gól is sokat számíthat, ebből a szempontból így talán előnyösebb is, hogy mi kezdünk vendégként. Ám a norvég védelem odahaza a selejtezők során is jól zárt, csak az olaszok (0-2) és a bolgárok (2-1) tudták bevenni a kapujukat. Ennek köszönhetően a magyar gólokkal is nagyobb pénzeket lehet kaszálni, amire sok esélyt nem adnak a “bukik”.

A mieink első meccsénél csak az ukrán–szlovén első felvonását ítélik „lefutottabbnak” a pótselejtezők közül: ott a hazai győzelmet átlagban 1.65 körüli szorzókkal kínálják.

A norvég továbbjutásért alig több mint másfélszeres (1.6 körüli) pénz jár a most fogadást indítóknak, míg a mieink sikerére 2.35 körüli kifizetés garantált – vagyis egyértelműen a norvégok a párharc esélyesei a szakértők szerint. Utóbbi fogadási kategóriában is csak az ukrán–szlovén párharc az egyértelműbb: Ukrajna Európa-bajnoki részvételére 1.35-ért lehet fogadni az első meccs előtt, míg a szlovén továbbjutás háromszoros pénzt érhet a bátor fogadóknak.

Olvasói sztorik