Légiósok

Ha nincs Bogdán, ezt a meccset aligha nyeri meg a Liverpool

Dzsudzsák gólt készített elő, a Lengyel Kupában Nikolics és Holman lépett pályára.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Bogdán Ádám nevével kezdődött a Liverpool FC kezdőcsapata a Bournemouth elleni angol Ligakupa-mérkőzésen. A magyar kapus hibátlanul látta el feladatát: főleg szögleteknél, íveléseknél kellett figyelnie, de néhány alkalommal szükség volt a bravúrjára is. Csapata 1-0-ra nyert egy első félidőben szerzett góllal, s így bejutott a legjobb nyolc közé.

A Liverpool honlapja többször is Bogdán bravúrról ír, a honlap munkatársa elégedett volt a magyar kapus produkciójával.


Dzsudzsák Balázzsal a kezdőben állt fel a Bursaspor a Sivasspor ellen a török bajnokság tizedik fordulójában. A válogatott szélső végigjátszotta a bajnokit: együttese 1-0-ra nyert, a gól Dzsudzsák beadásából indult.

Ezúttal csereként jutott szóhoz a Legia Warszawa gólzsákja, Nikolics Nemanja. A magyar válogatott támadó a 70. percben lépett pályára a Chojniczanka elleni Lengyel Kupa-negyeddöntő első meccsén, 1-1-es állásnál. Nem sokkal később csapata meg is szerezte a vezetést, ami kitartott a végéig, így előnyből (2-1) várják a hazai visszavágót.

A Gruborovics Tamást végig a soraiban tudó KooTeePee 0-0-ra végzett idegenben a finn élvonal osztályozójának első fordulójában. A PK-35 Vantaa elleni visszavágót szombaton rendezik.

Holman Dávid kezdő volt a lengyel Lech Poznanban a Zaglebie Lubin elleni kupanegyeddöntő első mérkőzésén. A találkozót 1-0-ra nyerte a Holmant a 77. percben lecserélő Poznan, így a Kádár Tamást ezúttal a kispadra nevező, Lovrencsics Gergőt pedig pihentető együttes előnnyel léphet pályára a hazai visszavágón.

Olvasói sztorik