Légiósok

Hoppá! Már a BL-be vágyik Dárdai Herthája

A berliniek három éven belül a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban vennének részt.

Kapcsolódó cikkek

Dárdai Pál Herthája már Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen áll a bajnokságban. A negyedik helyen álló berliniek szolgáltatják a Bundesliga-idény talán legnagyobb szenzációját, nem véletlen, hogy a csapat magyar edzője reflektorfénybe került, most épp a Bild készített vele interjút.

A német lap először az édesapjáról faggatta, idősebb Dárdai Pál ugyanis azt találta mondani, hogy a tavalyi szezon során már nem is nézte a Hertha meccseit, olyan rosszul játszottak. Idénre ez azonban megváltozott, sőt a berliniek edzője már a felkészülés alatt felhívta édesapját, ha csapata jól játszott, de nem lőtt gólt és nem tudta, mitévő legyen. „Legyél türelemmel, majd jönni fognak a gólok” – intette fiát a korábbi válogatott játékos.

Mint ismert, Dárdai a hétvégi, Hamburg elleni 3-0-ás siker után azt nyilatkozta, hogy többet nem dicséri meg csapatát az ilyen győzelmek után, az ilyen játéknak ugyanis evidenciának kéne lennie. És hogy miért dicsérné meg?

– Például ha idegenben legyőzzük a Schalkét. Amióta itt vagyok, nem is emlékszem olyanra, hogy ez sikerült volna – mondta, majd megdicsérte cserekapusát, Rune Jarsteint, aki Thomas Kraft sérülése –a volt Bayern-kapus még egy ideig nem áll rendelkezésre – óta a kezdőcsapat tagja, és remekül teljesít, három meccsen hét pontot szerzett vele a csapat. „Ez végre versenyhelyzetet teremt” – tette hozzá.

Dárdai Kalou és Ibisevic jó teljesítményére is magyarázattal szolgált. Szerinte ugyanis az elefántcsontparti támadó nagyon intelligens futballista, és jól kiegészítik egymást a bosnyák támadóval. Ibisevic egyébként a Herthába érkezése előtt másfél évig gólképtelen volt, ám Berlinben megtáltosodott.

– Biztos voltam benne, hogy nem felejtett el gólt lőni. Bíztam benne és meg is hálálja: robotol, területet nyit, szabadrúgást harcol ki – mondta a vébét megjárt csatárról Dárdai.

A Bild végül a célokról és a versenyhelyzetről is kérdezte a magyar trénert.

”Nem fog problémát szülni. A játékosok elfogadják, ha a kispadon kapnak helyet egy-egy találkozón. Három éven belül a BL-ben vagy az EL-ben kell szerepelnünk, de addig még hosszú út vezet – fejezte be Dárdai.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik