Légiósok

Dárdai Pál, a varázsló

Az öltözőben lehet enni, tortát kenni a falra – a lényeg, hogy a pályán minden rendben legyen.

Kapcsolódó cikkek

Nyolc forduló után 14 megszerzett pontjával a német Bundesliga negyedik helyén áll a Hertha BSC. A korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál vezette berliniek az elmúlt évek legjobb rajtját mutatták be közönségüknek – a legutóbbi fordulóban például 3-0-ra verték a rivális Hamburgot odahaza.

A helyi lapok Dárdai sikereiről írnak, mindenki próbálja megfejteni, mitől kapott szárnyra a magyar szakvezetővel a tavaly még kiesőjelölt klub.

– Nem szabom meg, ki mit ehet, hogy éppen rántottát eszik vagy magyar szalámit. Mindig gulyást ettem, ami egyáltalán nem egészséges, de mindig tudtam futni – idéziDárdai Pált a Berliner Kurier. – Azt is mondtam a srácoknak, hogy az öltözőn belül bármit csinálhatnak. Ehetnek tortát, vagy éppen a falnak vághatják azt – mindegy, amíg a teljesítményük rendben van. Ha valami rosszul sül el a terveim közül, az az én hibám. Ha minden rendben van, azt viszont közösen értük el.

A BZ-Berlin portál is külön cikketszentelt vasárnap a berlini álomrajtnak. Több pontban elemzik a csapat sikereit, mint például Vedad Ibisevic és Salomon Kalou „feltámadását”, a látványos játékot, amit a Hertha produkál, és azt a jól kivehető fejlődést, amit lépésről-lépése mutat be a csapat. A cikk összegzésében egy közös pontot emelnek ki: minden fenti pillér alapeleme „Dárdai, a varázsló”.

Olvasói sztorik