Légiósok

Dárdai Pál tovább varázsol a Herthával, kiütötték a Hamburgot

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Remek játékkal tartotta otthon a három pontot Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC. A magyar szakvezető irányította berliniek 3-0-ra verték a Stieber Zoltánt ezúttal is nélkülöző Hamburger SV-t a német Bundesliga nyolcadik fordulójában.
A berliniek első gólját Kalou szerezte, majd a hajrában Ibisevic duplázott.
A győzelem azt jelenti, hogy a Hertha már negyedik a táblázaton.

Stieberhez hasonlóan Szalai Ádám, a Hoffenheim magyar támadója sem volt keretben csapata VfB Stuttgart elleni bajnokiján – a Hoffenheim odahaza 2-2-es döntetlent játszott.

A Guzmics Richárdot végig a soraiban tudó Wisla Kraków pont nélkül maradt a lengyel első osztály 11. fordulójában. A válogatott védő együttese 1-0-ra kapott ki a Piast Gliwice otthonában.

Hazai pályán 2-1-re kapott ki a Steaua Bucurestitől a Bőle Lukácsot végig a soraiban tudó CSMS Iasi a román élvonal 13. fordulójában. A jászvásári együttes a 91. percben tudott szépíteni, Bőle gólpasszából.

Tőzsér Dániel végigjátszotta az angol másodosztályú Queens Park Rangers bajnokiját a Bolton Wanderers ellen. A válogatott középpályás csapata nagy csatában 4-3-ra nyert egy 95. percben góllal – Tőzsér az 56. percben egy sárga lapot is begyűjtött.

Nem jutott szóhoz a spanyol másodosztályú Deportivo Alavés kispadjára nevezett Vadócz Krisztián a bajnokság hetedik fordulójában. Csapata 1-0-ra kikapott a Real Zaragoza vendégeként.

Kiütötte a Kovács Péterrel felálló Sarpsborg 08-t a Strömsgodset a norvég bajnokság 26. fordulójában. A magyar támadó volt csapata 6-1-re nyert Kovácsék otthonában – a csatárt a félidőben cserélték le, addig egy sárga lap fűződött a nevéhez.

Kétgólos vereséget szenvedett idegenben Adorján Krisztián csapata, a Novara az olasz másodosztály hatodik fordulójában. A magyar játékos a kispadról nézte végig a Ternana elleni, 2-0-val véget érő találkozót.

Vécsei Bálint a 79. percben jutott szóhoz az olasz harmadosztály C-csoportjában szereplő Lecce színeiben. A magyar játékos nem tudta góllal segíteni a csapatát az ötödik fordulóban: hazai pályán 0-0-t játszottak a Catania ellen.

Magyarjaik nélkül léptek pályára a német másod- és harmadosztály érintett csapatai. Korcsmár Zsolt klubja, a Greuther Fürth a másodosztály tizedik fordulójában hazai pályán kapott ki 5-0-ra a VfL Bochumtól, míg a harmadik vonalban Nagy Dániel együttese, a Würzburger Kickers a Fortuna Köln vendégeként nyert 3-0-ra a 12. fordulóban.

Olvasói sztorik