Légiósok

Németh előbb-utóbb visszatér Európába, komoly az érdeklődés iránta

Menedzserei szerint nem az Egyesült Államok a végállomás a válogatott támadó számára.

Kapcsolódó cikkek

Dibusz, Bogdán, Gulácsi, Kádár, Juhász, Gosztonyi, Gera, Németh, Vadócz – néhány jelenlegi és korábbi válogatott labdarúgó a CMG ügynökség kezdőcsapatából, közülük többek szerepét találgatják a hátralévő Eb-selejtezőkön. A Digi Sport Reggeli Start című műsora a kijutás játékospiaci hatásairól is érdeklődött Pataky Tibor és Kövesdi Viktor tulajdonosoknál, akik elsősorban Németh helyzetéről beszéltek.

– Akivel a legnagyobbat fordult a világ az utóbbi időben, az Németh Krisztián. Olyan hete volt, amelyet minden játékosnak kívánunk! Előbb kupát nyert amerikai csapatával, a Sporting Kansas City-vel, a döntőben fontos gólt szerzett, majd a következő bajnokira tartalékosan felálló együttesben csereként beszállva szerzett a félpályáról indulva fantasztikus találatot. Így érkezni a válogatotthoz egy játékos számára felemelő állapot, sokat várunk tőle, a kezdőcsapatban a helye – mondta Pataky Tibor.

– Az Egyesült Államokban támadófocit játszanak, Krisztián Hollandiában is ezért tudott érvényesülni, most is így van. A Kansas ráadásul egy élcsapat, így sokat van náluk a labda, folyamatosan támadnak, így Krisztián annak ellenére is eredményes tud lenni, hogy a bal oldalon játszik, és egy kicsit új posztot kell megtanulnia – érvelt Kövesdi Viktor.

De vajon az MLS lehet számára a végállomás?

– Még egy szezon sem telt el, így ezen komolyabban nem gondolkoztunk, de nem hisszük. Szerintünk előbb-utóbb visszatér majd Európába, mert már most felhívta magára a figyelmet, komoly az érdeklődés iránta – tette hozzá Pataky.

Olvasói sztorik