Légiósok

VIDEÓ: Németh-gól az amerikai kupadöntőben

Honfitársunk elrontotta a tizenegyesét, végül mégis kupagyőzelmet ünnepelhetett.

A pennsylvaniai Chesterben rendezték az US Open Cup döntőjét, amelyben a Philadelphia Union ellenfele Németh Krisztián együttese, a Sporting Kansas City volt.

Honfitársunk a legutóbbi két bajnoki mérkőzést sérülés miatt kihagyta, most viszont újra ott volt a kezdőben. Csapata a 22. percben hátrányba került, de Némethnek egy újabb szépségdíjas találattal a 65. percben sikerült egyenlítenie. Mivel a rendes játékidőben több gól nem született, hosszabbításra került sor. Addig és azután is nyílt sisakos focit játszottak a csapatok, sok volt a helyzet, nem az eredmény nem változott. A magyar válogatott játékos végig a pályán volt.

Az ellenfél a hosszabbítás utolsó percében kapust cserélt, az első védés mégis az SKC hálóőrét dicsérte, de rögtön ezután Németh Krisztián rontott! Túlságosan alacsonyan lőtte, ezért a Philadelphia cserekapusa megfogta a labdát. Tíz kísérlet után 4-4 volt az állás, tehát a párbaj folytatódott, 6-6 után a Kansas kapusa védett, a következő rúgó nem hibázott, így fokozhatatlan izgalmak közepette Németh Krisztián együttese nyerte a kupadöntőt!

Így ünnepelték a győzelmet:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik