Hírek

Budapesten ordibált Lothar Matthäus

Németül kiabált a Hegyvidék bevásárlóközpont CBA boltjában a korábbi szövetségi kapitány.

Kapcsolódó cikkek

A biztonsági őr terelte ki a kasszással magából kikelve ordító német Lothar Matthäust az egyik előkelő budai bevásárlóközpont CBA Príma boltjából. A hétfő délelőtti esetről a cink.huegyik olvasója számolt be.

Az év legkurucosabb-labancosabb sztorijának szemtanúja voltam kb. egy órája a Hegyvidék Központban. Pár dologért ugrottam be a Tanti étteremről és a mindenféle prémium gasztronómiai üzletről híres szellemkastélyba, ahol lasszóval kell fogni a vásárlókat, különösen hétfő délelőtt.

A bevásárlóközpont volt CBA üzlete, most ugye Príma néven fut, megkapta idén az Év boltja 2015 címet szupermarket kategóriában. Nos, a liftből kilépve érdekes, már-már szürreális, de mindenképp „ungarische” jelenet tanúja voltam.

Egy kisgyerekes, rövidnadrágos-pólós német férfi állt a pénztárnál, és emelt hangon osztja ki a pénztárosokat és a személyzetet. Szokás szerint két kassza volt nyitva, de hát a mi németünknek ez nem tetszett és hangosan szóvá is tette, hogy különösen gyerekkel a kezében sokat kell sorban állni. Már ugye eleve ínyencfalat, hogy kis hazánkban egy hibátlan németséggel beszélő és reklamáló német egy olyan közegben, ahol rajta kívül kevesen beszélnek bármilyen idegen nyelvet, olykor angolra váltva próbálja meg helyretenni a boltos néniket, akiknek szerencsére besegített egy jól beszélő szőke hölgy, de persze nem tolmácsolni, hanem helyretenni és vissza kiosztani a német urat, és a többnyire idősebb vásárlók döbbent csendben figyelték, mi történik, mi lesz ebből.

Aztán nemsokára jött a biztonsági őr és udvariasan megkérte a már távozó, de felhúzottan angolul tovább szövegelő embert, hogy ne legyen szíves, ne csinálja tovább a balhét és távozzon, aki aztán beült a gyerekével a bolt melletti Príma Pékségbe enni pár falatot.

Nos, most jön a lényeg: az emberünk ugyanis nem volt más, mint Lothar Matthäus! Igen, a világsztár focilegenda, a volt magyar labdarúgó szövetségi kapitány. Annyit hozzátennék a dologhoz, hogy úgy gondolom, még ha igaza is volt, egy ilyen ember nem mehet le a proliba, nem teheti meg, hogy így viselkedjen, mert világsztárnak lenni felelősség is egyben, és ezt nem elég tévékamerák előtt tenni, de világsztárnak kell maradni egy kisboltban is. Másrészt, Lothar Matthäus összeteheti a két kezét, hogy létezik még egy Magyarország nevű hely, ahol rövidnadrágban és egy szál pólóban le tud menni a gyerekével venni a boltban egy kiló kenyeret, és ihat egy kávét bármely kávézóban anélkül, hogy fotósok és rajongók ne basznák rojtosra az intim szféráját. Ugyanis láthatóan a Hegyvidék Központban lézengők nagy részének halvány gőze sem volt, hogy ki ez a rövidnadrágos ürge, aki csinálja a feszkót, csak azt látták, hogy egy német. Aki meg tudta, hogy ő Matthaus, annak most meg van a véleménye róla.

Na és még valami: ha a Lázár-fivéreknek van egy kis vér a pucájukban, akkor most kapnak az alkalmon, és megkérik Lothart, hogy legyen a cég vezetője, ugyanis szerintem így még senki nem osztott ki boltosokat egyetlen CBA-ban sem! Különösen nem az Év boltjában, amire én is azt mondom, illene, hogy ne két pénztár legyen már nyitva, ha már ez az Év boltja!

Olvasói sztorik