Hírek

Matthäus: „Guardiola szuper!”

A magyar válogatott egykori német szövetségi kapitány maximálisan elismeri spanyol kollégáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön a Digi Sport televízió vendége volt Lothar Matthäus, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki ismét hazánkban él. Az interjú teljes szövegét már közöltük, de az egykori kiváló játékos az élő adás után a Sport24 című műsorban is megszólalt. Először a fiatal magyar játékosokról kérdezték:

– Muszáj bízni bennük! Az én időmben is volt rengeteg fiatal, tehetséges magyar játékos, de a magyar edzők nem bíztak meg bennük, inkább a külföldről érkezett játékosokban, akiknek már volt némi tapasztalatuk. Ez károsítja a magyar focit – szögezte le Matthäus.

Ezután a német bajnokcsapatról, korábbi klubjáról, a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern Münchenről, illetve annak spanyol vezetőedzőjéről, Josep Guardioláról beszélt:

– Szuper! Én már akkor is nagyra becsültem, amikor Barcelonában edzősködött. Sokunkat elbűvölt a csapatával. Most láthatunk egy kis Barcelonát Münchenben is, de az utóbbi évben Jupp Heynckes keze alatt is kimagaslóan játszottak, Guardiola csak apróságokat változtatott meg, hogy a játékuk még szebb és gyorsabb legyen – magyarázta Matthäus.

Olvasói sztorik