Hírek

Fradi-játékosokkal is találkozott Bernd Storck

A szövetségi kapitány az FTC három válogatottját, valamint Juhász Rolandot hívta meg hosszabb beszélgetésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, a német Bernd Storck már a bemutatkozó sajtótájékoztatóján is elmondta, hogy még az első összetartást megelőzően szeretne minél több válogatott játékossal találkozni, hogy amikor a közös munka megkezdődik, a labdarúgók már ismerjék az elképzeléseit.

Azóta néhány játékossal már megismerkedett személyesen is, szerdán pedig a Ferencváros három futballistájával, Gera Zoltánnal, Dibusz Dénessel és Leandróval, valamint Juhász Rolanddal találkozott, és egy jó hangulatú, bő egyórás megbeszélésen egyeztetett a későbbi közös munkáról.

– Az a célom, hogy a románok elleni mérkőzést megelőző edzőtáborig a lehető legtöbb játékossal személyesen is leüljek beszélni – mondta az MLSZ honlapján Bernd Storck. – Ez azért fontos, mert így elkerülhetjük, hogy közvetlenül egy ilyen rendkívül fontos mérkőzés előtt találkozzunk először egymással. Ilyen formán picit oldhatom a gátlásokat, az esetleges feszültséget a futballistákban is, illetve megismerhetem őket személyesen, az emberi oldalukról is. Tegnap három ferencvárosi játékossal, illetve Juhász Rolanddal találkoztam, és egy kifejezetten jó hangulatú beszélgetésen vagyunk túl. Az együtt töltött egy órában nemcsak a ránk váró feladatokról, a szakmai elvárásaimról beszélgettünk, hanem tekintettel arra, hogy rutinos labdarúgókról van szó, az utánpótlás és általánosságban a magyar foci jövője is téma volt. Azt tudjuk, hogy Gerára a román meccsen biztosan nem számíthatunk, és sajnos Juhász Roland játéka is erősen kétséges, amit tovább nehezíti a dolgunkat, ezzel együtt nagyon bízom benne, hogy Roland meggyógyul a mérkőzésre, Gera játékára pedig az északírek ellen már számíthatok.

A sérült Juhász Roland elmondta: kifejezetten szerencsésnek tartja, hogy Bernd Storck mindenkivel személyesen szeretne találkozni, mert így számtalan kérdésre nem a mérkőzés hetében kell választ kapniuk a játékosoknak, hanem már most meg tudják vele beszélni.

– Annyit leszűrhetünk ez alapján, hogy a futballról alkotott filozófiája nagy vonalaiban hasonlít Dárdai Pali elképzeléseire, így bízom benne, hogy vele is hasonlóan sikeresek tudunk lenni, mint az előző időszakban. Azt is mondta, hogy az ő személye a válogatott ügye szempontjából szinte jelentéktelen, egyetlen célja van, hogy a csapatot kivezesse Franciaországba, és ezzel nemcsak a magyar futballtársadalomnak, de az egész országnak nagy örömet szerezzen – mondta Juhász Roland.

Ami a Videoton védőjének sérülését illeti: továbbra sincs pontos diagnózis, ezért azt sem lehet megmondani, Juhásznak milyen esélyei vannak arra, hogy felépüljön a szeptember 4-i, Románia elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

– Részt veszek egy újabb MR-vizsgálaton, mert egyelőre nem tudjuk pontosan a sérülés súlyosságát, de talán mondanom sem kell, minden erőmmel azon vagyok, hogy pályára tudjak lépni a románok ellen – fogalmazott Juhász Roland.

Olvasói sztorik