Hírek

A fáradtság lett a vesztük

Nagy László szerint hetven percig nagyszerű teljesítményt nyújtott a Honvéd a Debrecen ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap este beszámoltunk róla, hogy a Bp. Honvéd hazai pályán 3-3-at játszott a Debrecen ellen az élvonal harmadik fordulójának zárómérkőzésén.

A hazaiak Zsidai László öngóljával az első komolyabb lehetőségükből betaláltak, és ez meghatározta a játék képét az első félidőben. Bár mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a fővárosi együttes állt közelebb a gólhoz, Hidi Patrik harmincméteres lövésénél a kapufa mentette meg a Debrecent, végül Botka Endre révén tudta kettőre növelni az előnyét a Honvéd. Ezt azonban nem tudta megőrizni a szünetig, Geoffrey Castillion ugyanis egy parádés csavarással szépített (2-1).

A második játékrészt Filip Holender pazar szabadrúgásgóljával indították a kispestiek (3-1), ám ez nem fogta meg a hajdúságiakat, akik Balogh Norbert szemfüles találatával ismét egy gólra zárkóztak fel. Már úgy tűnt, a Honvéd meg tudja tartani előnyét, ám az utolsó másodpercekben Tisza Tibor góljával egy pontot megmentett a DVSC (3-3).

A Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője az értékelése során kiemelte, hogy a házigazda kispestiek egészen addig remekül teljesítettek, amíg el nem fáradtak.

– Sajnálom a Honvédot, mert nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ragyogóan összerakott csapatot alkotnak, jól ötvözik az idősebb és a fiatalabb játékosokat. Az viszont sajnálatos, hogy a vége felé elfáradtak, nem tudtak megfelelően koncentrálni, és azt a játékot nyújtani, amit nagyjából hetven percig megvalósítottak. Youla is elfáradt, és attól a pillanattól már könnyebb dolga volt a Debrecen védelmének, nem kellett annyira figyelnie – kezdte Nagy László.

Ami a vendégeket illeti, csütörtökön lesz az Európa Liga-visszavágó, és mivel hisznek a csodában, most pihentettek hat-hét embert. Nem értem, hogy négy nap miért nem elegendő egy komplett csapatnak arra, hogy felkészüljön a nemzetközi mérkőzésre? Ha valaki kisebb sérüléssel bajlódik, akkor indokolt, egyébként viszont nem értem, miért kell ennyi pihenőt adni a játékosoknak, és akár megnehezíteni saját maguknak az itthoni bajnokságot, ahogyan tavaly is tették. A szerda-szombat vagy csütörtök-vasárnap terhelés nem olyan nehéz, hogy egy felkészült játékost nagyon igénybe venne, sőt szerintem még jót is tenne, és játékba lendülne a csapat. Ez a Debrecen dolga, de mindig megnehezítik a bajnokságban a saját dolgukat, mert hullajtják a pontjaikat.

Mivel nem lehet a végtelenségig variálni, a második félidőben néhányan bekerültek, ezáltal egy piciként fölpörögtek, így egy pontot meg tudtak menteni. Ehhez kellett a Honvéd kapusának hibája is a második kapott gól előtt, illetve a figyelmetlenség az utolsó pillanatban – de ezt már a fáradtságnak tudom be –, hogy eleve engedték középre jönni a labdát, ráadásul ott Tisza Tiborra nem figyeltek. Ennyit jelent, ha egy sztenderd ember játszik.

Ettől függetlenül a Honvéd remekül játszott, Holender és Youla képes még ennél is jobb teljesítményre, de a kapura mindig veszélyesek voltak, ezért nem merték őket otthagyni. Ha bővebb lenne a kispestiek kerete, illetve a fiatalok további rutin szereznek, akkor szép eredményeket érhetnek el a bajnokságban, hiszen így is erőn felül teljesítenek. Mentálisan, akaratilag nagyon rendben vannak, fegyelmezettek – sajnálom, hogy három gólt kaptak, és nem tudták otthon tartani a három pontot, mert tényleg megérdemelték volna a játékuk alapján.

Tegyük hozzá, hogy a mérkőzés nagyobb részében a vendégek birtokolták többet a labdát, de a kispestieknek voltak helyzeteik. A szünet előtti szépítés nagyon jól jött a DVSC-nek, viszont a fordulás után a Honvéd megint szerzett egy gólt, de a fáradtság következtében beszorultak, és Kemenes hibája hazavágta őket, szerintem az nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Minden játékosuk csúszott-mászott, nagyon szerette volna ezt a győzelmet. Nem hiszem, hogy a játékvezető komoly hibákat követett volna el, de az biztos, hogy nagyon sok szabálytalanságot fújt a Debrecennek, és láthattuk, hogy Tisza Tibor nem rúgja rosszul a szabadrúgásokat

Nagyon jó és izgalmas mérkőzést láthattunk, mindent felvonultattak a játékosok, amiért az embernek érdemes kimennie a stadionba, vagy leülnie a tévé elé. Kíváncsian várom, hogy ha a kispestiek kilépnek a hazai környezetükből, akkor mit fognak tudni alkotni. Minden adott ahhoz, hogy eredményesek legyenek, a kérdés csak az, hogy megtörnek-e egy-egy vereség után, vagy marad ugyanez a hozzáállásuk. Erre nagyon kíváncsi vagyok. Ha így marad, akkor érdemes lesz a Honvéd meccseire kijárni – vélekedett végül Nagy László.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik