NB I

Nem bírta végig a Honvéd

A házigazda kispestiek 3-3-at játszottak a Debrecen ellen a harmadik forduló zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Bp. Honvéd – Debreceni VSC-TEVA 3-3 (2-1)
Bozsik-stadion, 2700 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Honvéd: Kemenes – Botka, Bobál D., Ignjatovics, Baráth – Nagy G. (Gazdag, 59.), Kamber, Hidi – Holender (Délczeg, 80.), Youla (Vernes, 67.), Vécsei. Edző: Marco Rossi
DVSC: Verpecz – Nagy Z. (Sidibe, 76.), Mészáros N., Brkovics, Jovanovics – Szakály P. (Tisza T., 44.), Zsidai, Varga J., Horváth Zs. (Bódi, a szünetben) – Balogh N., Castillion. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Zsidai (11. öngól), Botka (40.), Holender (48.), illetve Castillion (43.), Balogh N. (63.), Tisza T. (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az új bajnokságot remekül kezdő Bp. Honvéd az egy győzelemmel és egy döntetlennel rajtoló, de közben az Európa Liga-selejtezőben is szereplő Debrecent látta vendégül az élvonal harmadik fordulójának vasárnap esti zárómeccsén.

A hetedik percben Szakály Péter szabadrúgását Brkovics a háló tetejére fejelte. Négy perccel később Holender beadása után Zsidai László védhetetlenül fejelt a saját kapujába (1-0). Némi mezőnyfölényben voltak a vendégek, mégis a kispestiek szereztek vezetést. A 17. percben Holender egy szép szóló után kevéssel lőtt a kapu fölé/mellé. Alaposan felforgatott összeállításban játszottak a debreceniek, emiatt rendszerint zavar mutatkozott a soraikban. Ennek ellenére egyenlíthettek volna a vendégek, de Szakály Péter lapos beadása után a ziccerben lévő Horváth Zsolt rosszul vette át a labdát.

A 37. percben előbb Youla, majd Kamber rontott ziccerben, ráadásul Vécsei sem tudta a kapu felé irányítani a labdát. Két perccel később Hidi Patrik találta telibe távolról a keresztlécet, de a következő lehetőség már nem maradt ki: Youla az alapvonal közeléből visszatette a labdát, amit Botka Endre a kapufa érintésével a hálóba küldte (2-0). A 43. percben a hazai védők által a gólvonal közeléből kirúgott labdát Castillion a tizenhatos sarkáról védhetetlenül bombázta a hálóba (2-1).

A szünet után Holender távoli szabadrúgása is a kapuba vágódott (3-1). A folytatásban Vécsei remekül helyezett, közeli fejesét nagy bravúrral védte a vetődő Verpecz. Az 55. percben Vécsei lábbal próbálkozott, de a kapus ezt is fogta, a túloldalon pedig Tisza kísérletét Kemenes hatástalanította. A 63. percben Tisza Tibor szabadrúgása után a labda kipattant Kemenes Szabolcsról, éppen Balogh Norbert elé, aki a hálóba továbbított (3-2). Tisza következő szabadrúgása a kapufa mellett suhant el.

A folytatás is rendkívül eseménydús és lendületes volt, leginkább az egyenlítésre hajtó vendégek támadtak, de csak a 93. percben koronázta siker az erőfeszítésüket, amikor Tisza Tibor helyezett 12 méterről a hálóba (3-3).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Gyarmati András, a DVSC utánpótlásedzője értékelte:

Eseménydús, gólokban gazdag mérkőzést láthattunk, amelyen a Honvéd nagyon jól kezdett, de a debreceni hiba is kellett hozzá, hogy megszerezze a vezetést, hiszen Zsidai László kifelé akarta fejelni a labdát, ehelyett becsúsztatta a hosszú sarokba. A rendkívül harcos Youla mindig veszélyt jelentett a védelem tengelyében, akárkivel találkozott, Holender pedig sok jó cselt megcsinált befelé. A DVSC fáradt csapat benyomását keltette, rosszak voltak a passzok, de nagyon jókor jött Catillion szépítése a szünet előtt.

A második felvonást szintén jól, góllal kezdték a kispestiek, és a Debrecen talán csak ekkor kezdett magához térni, de az egyenlítéshez az is kellett, hogy a hazaiaknak nem voltak minőségi cseréik, ezért amikor változtattak, gyengültek is egyben. A tempótól elfáradtak, és sok rossz megoldásuk volt, egyértelműen látszott, hogy a DVSC-nek erősebb a kispadja, hiszen olyanokat tudtak beállítani, akik képesek beleszólni egy ilyen mérkőzésbe. A második vendéggólnál Kemenesnek fognia kellett volna a labdát, a harmadiknál pedig Tisza nagyon szépen helyezett a sarokba.

Nagy hibát követett el a Honvéd három-egynél, de jogos a döntetlen, mert a hajrában nagyon feljött a Debrecen, amelynek örülnie kell az egy pontnak, mert a kétfrontos helytállás miatt fáradtabbak a játékosai, több rossz döntést hoztak.

Az Újpest egykori olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője, Nagy László is pozitívan értékelte a találkozót; az ő véleményét hétfő délelőtti cikkünkben olvashatják!

Olvasói sztorik